27 Nisan 2012 09:05

Çankaya’da heykel sanatı şöleni

Geçtiğimiz yıllarda Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi kendi adına ikinci kez Uluslararası Heykel Sempozyumu düzenliyor. 9-27 Temmuz tarihleri arasında günden geceye yoğun bir etkinlik programının hazırlıkları sürüyor. Yerli ve yabancı heykel sanatçılarının

Çankaya’da heykel sanatı şöleni
Paylaş

Geçtiğimiz yıllarda Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’na ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi kendi adına ikinci kez Uluslararası Heykel Sempozyumu düzenliyor. 9-27 Temmuz tarihleri arasında günden geceye yoğun bir etkinlik programının hazırlıkları sürüyor. Yerli ve yabancı heykel sanatçılarının çalışmalarını yapacağı Sakarya Caddesi’nde Ankaralılar da sanatçılarla birlikte eserlerin oluşmasına katkıda bulunabilecekler. Heykel yapımlarının yanı sıra Ankaralılara görsel bir ziyafet de planlayan Sempozyum Düzenleme Kurulu, “6’da Sanat” sloganıyla başlayan akşam saatlerinde kum ressamlarının çalışmaları ve film gösterimiyle sempozyumu renklendirecek. Sempozyumda çeşitli konserlerle Ankaralılar canlı müzik keyfini de yaşayacaklar.

Belediyenin “Çankaya Yazı” etkinlikleri arasında 2-15 Ağustos tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Ulusal Atık Malzeme Heykel Sempozyumu”nda da çok sayıda sanatçı ağırlanacak.

Kızılay Sakarya Meydanı’nda Hacettepe Üniversitesi’nden Tanzer Arığ, Tansel Çeber, Fırat Engin, Engin Sarı, İzzet Baysal Üniversitesinden Serkan Demir ve Kocaeli Üniversitesinden Sevtap Örgel gibi sanatçıların katılacağı sempozyumda Ankaralı sanatseverler atık malzemelerin sanat eserine dönüşmesine şahit olacaklar.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hitit Hukuku Belleklerdeki ‘Kayıp’

SONRAKİ HABER

Tiyatro Festivali’nde sahne felaketin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...