04 Mayıs 2016 13:34

Mersin'de ülkücüler muhaliflerin toplantısını bastı

Mersin'de Ülkü Ocakları mensubu 10 kişi, genel başkan adayı Meral Akşener'i destekleyenlerin toplantısını bastı.

Paylaş

Mersin'de Ülkü Ocakları mensubu olduğu öne sürülen yaklaşık 10 kişi, genel başkan adayı olan Meral Akşener'i destekleyen muhalif kanadın yaptığı toplantıyı bastı. Grup sözcüsü bir kişi, hareketin liderinin Devlet Bahçeli olduğunu söyleyip, diğer kişilerin Mersin’i terk etmelerini istedi.

Meral Akşener'in destekçilerinden Ali Aydın ile Çanakkale eski milletvekili Kürşat Tuna'nın da aralarında bulunduğu bir grup, kongre çalışmaları kapsamında Mersin'e gelerek çalışmalar başlattı. Mersin’de çeşitli temaslarda bulunan muhalif grup merkez Mezitli ilçesinde dün Liva Otel’de akşam saatlerinde MHP Yenişehir İlçe Başkanı Zeki Öztürk ile buluştu. Bu grubun otelde toplantı yaptığını haber alan yaklaşık 10 kişilik  ülkücü grup otele girerek, Akşener adına çalışma yapan grubun Mersin'i terk etmelerini istedi. Cep telefonu ile çekilen ve sosyal medya Fecebook hesabından da paylaşılan baskın görüntülerinde şu sözler yer alıyor:

"Sizin bu gece burada bulunmanızı istemiyoruz. Burada olmanızdan rahatsızız. Bu gece buradan ayrılın. Şahsınızla herhangi bir problemimiz yok. Ancak Genel Başkanımızın aleyhinde hiçbir organizasyona izin vermeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Bu organizasyonun içinde her kim olursa olsun karşısında olacağız. Hareketin mevcut lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'dir. Biz evlatları olarak buradayız. Biz ülkü ocaklılar olarak buradaki tavrınızdan, gelişinizden, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin varlığını bile bile hala bu organizasyonları yapmanızdan dolayı rahatsızız. Ülkü Ocakları olarak tavrımız net. Hepiniz de bunu biliyorsunuz. Şahsınıza saygım sonsuz ama Ülkü Ocaklı gençler olarak, ilçe başkanımız da burada, hala ilçe başkanı olmasına rağmen rahatsızsa istifa etsin. Burada başka işlerin, organizasyonların içindesin. Hiç doğru değil.”

Meral Akşener adına çalışmalar içinde olduğu ifade edilen asker emeklisi Ali Aydın ise, grubun tepkisine karşılık Mersin'in kendisinin memleketi olduğunu belirterek, "Burada benim evim var. Ben aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir parçasıyım. Ve görev sürecimde de ülkücülüğümü saklamadım. Biz buraya geldik il başkanımızı, belediye başkanımızı ziyaret ettik. Bu tavrınız hiç hoş değil” cümlelerini kullanıyor.

İki taraf arasında bir süre devam eden tartışma, otel güvenliği ve polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Ülkücüler "Hareketin lideri Devlet Bahçeli" sloganlarıyla otelden ayrıldı.

'ŞIK OLMADI'

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Zeki Öztürk ise şu değerlendirmede bulundu:

“Beni toplantıya çağırdıkları için katıldım. Biz konuşurken, Ülkü Ocakları mensubu 10 kişi bir anda içeriye girdi. Aralarında bulunan bir sözcü, ‘Bu kenti derhal terk edin” diyerek tehditlerde bulundu. Bana, ‘Sen hala ilçe başkanısın, senin burada ne işin var?’ diye sordular. Bende davete icabet ettiğimi söyledim. Misafirlere böyle davranılmaması gerektiğini söyledim. Sonuçta onlarda partilimiz bu hareketin içende yer alan arkadaşlarımız. Aramızda sadece tartıştık, kavga söz konusu değil.” Dün de Adana'da genel merkeze muhalif grubun basın toplantısı benzer bir saldırıya uğramıştı. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkan Elçi: Failsiz kalacağı belliydi

SONRAKİ HABER

Varto'da çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...