04 Mayıs 2016 12:53

Toz Bezi, evinde görücüye çıktı

İstanbul Film Festivali’nde üç ödül birden kazanan “Toz Bezi” filminin galası, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Paylaş

İstanbul Film Festivali’nde üç ödül birden kazanan “Toz Bezi” filminin galası, filmin yönetmeni, yapımcı ve oyuncularının katılımıyla, çekimlerinin gerçekleştirildiği Gülsuyu Mahallesi’nde bulunan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle çekimleri Gülsuyu Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve 35. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde, “En İyi Film”, “En İyi Senaryo” ile “En İyi Kadın Oyuncu” dallarında Altın Lale Ödülü’nü kazanan “Toz Bezi” filminin galası, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde mahallelinin katılımıyla yapıldı. Galaya filmin yönetmeni Ahu Öztürk, başrol oyuncuları Nazan Kesal, Asiye Dinçsoy, Didem İnselel’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

‘GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI’

Galanın açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu filmi Berlin’de izlediğimde Maltepe adına, İstanbul adına, Türkiye adına ve Anadolu insanı adına göğsüm kabardı diyebilirim. Gülsuyu’nda çekilen bu filmin alt metininde, kentsel dönüşüme ve bu mahallelerin gerçeğine de ışık tutuyor. Ben bu filmi gerçekleştirenleri Türkan Saylan’ın kardelenleri gibi görüyorum” dedi. Başkan Kılıç’ın konuşmasından sonra başrol oyuncuları Nazan Kesal ve Asiye Dinçsoy, Maltepe Belediyesi’ne filme katkılarından dolayı teşekkür ederek, filmde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Filmin yönetmeni Ahu Öztürk ise “Toz Bezi’ni Maltepe Belediyesi desteğiyle çektik. O yüzden burada galayı yapıyor olmak bizim için çok önemli ve çok güzel” diye konuştu.

İMZALI TOZ BEZLERİ

Gala ve kokteyl sonrası filmin gösterimi gerçekleştirildi. Maltepelilerin büyük ilgi gösterdiği ve salonu tamamen doldurduğu galada, filmin oyuncuları ve yönetmeni tarafından imzalanmak üzere toz bezi dağıtıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tiyatro festivalinin edebiyat uyarlamaları

SONRAKİ HABER

'Dersim'i yapanlarla, Cizre’de çocuklarımızı yakanlar aynı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...