04 Mayıs 2016 12:28

‘Laiklik için insan zinciri’ eylemine çağrı

İzmir'de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlerini protesto için insan zinciri oluşturacak.

Paylaş

İzmir'de KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, laikliğin Anayasadan çıkarılması ve dindar bir Anayasa yapılması açıklamasına karşı yarın saat 21.00’da Güzelbahçe sahilinden, Mavişehir’ e kadar uzanacak “Laiklik için insan zinciri” eylemi gerçekleştirecek.

Eylem öncesi Tüm Bel-Sen binasında düzenlenen basın toplantısında kurumlar adına konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Laiklik zincirinin bir halkası da sen ol” diyerek tüm İzmir halkını yapılacak eyleme katılmaya davet etti. 

AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemi ile eğitimi dincileştirme yolunda çok önemli adımlar attığını belirten Sarı, “Toplum mahalle baskısıyla muhafazakarlaştırılmaya çalışılmış, başarılamayan yerlerde polisiye tedbirlerle baskı altına alınmaya çalışılmış ve çalışılmaktadır. İşte bütün bu çabaların taçlandırılma noktası Meclis başkanının açıklamaları ile gerçekleştirilmiş ve şeriat devleti özlemi Anayasal güvence altına alınma işaretleri vermiştir” dedi. 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanılanların AKP’nin nasıl bir diktatörlük anayasası istediğini gözler önüne serdiğini ifade eden Sarı, AKP’nin laiklik ve başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalarla nasıl bir şeriat diktatörlüğü kurulmak istendiğini gösterdiğini de söyledi.

Sarı, “Bizler tüm emek, barış ve demokrasi güçlerini laik eğitim, laik devlet ve barış içinde laik bir yaşam mücadelesinin İzmir’ de başlangıcını oluşturmaya, 5 Mayıs 2016 Perşembe akşam saat 21.00’da tüm körfez boyunca laik yaşam zinciri oluşturmaya çağırıyoruz” dedi.

BULUŞMA NOKTALARI

Üçkuyular Feribot ve Göztepe Vapur iskelesine kadar olan bölge devamı itibariyle Mustafa Kemal sahil bulvarı, Konak Pier’e kadar olan bölge 1. Kordon ve Gündoğdu Limana kadar olan alan Melez Deltası Bayraklı Sahil Mavişehir, Bostanlı sahil Karşıyaka Vapur İskelesi ve Alaybey alanı.

 

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dayanışma büyüyecek belediye işçileri kazanacak

SONRAKİ HABER

'Ortak mücadele hattı kurmak zorundayız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...