04 Mayıs 2016 11:19

Balıklıgöl Devlet Hastanesini zimmetlerine geçirdiler!

SES, Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yazıtürk ve oğlu Berat Yazıtürk’ün sendikal çalışmaları yasaklamasını protesto etti.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, son zamanlarda Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen keyfi uygulamaları protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Balıklıgöl Devlet Hastanesi Polikilinikleri önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan, SES üyesi Mehmet Cevher Öztürk, hastanenin resmi bir kurum olduğunu, ancak son zamanlarda bir aile şirketi gibi kullanıldığını söyledi. 

Öztürk, son zamanlarda LGBTİ bireylerine yönelik şiddet ve ölümlerin artmasından kaynaklı sosyal hizmet uzmanları ve psikologlara LGBTİ bireylerini daha iyi tanımalarına yönelik eğitim verme kararı aldıklarını söyledi. Konuya dair hastanenin bilgilendirme panosuna afiş astıklarını belirten Öztürk, "SES'e ait bilgilendirme panomuza sendikal bir çalışma ile ilgili afiş astık. Ancak afişimiz yerinden söküldü. Hastanede taşeron bir firmada çalışan, aynı zamanda Başhekimin oğlu olan Berat Yazıtürk, bize afişi kendisinin söktüğünü ve bir daha asılmasına izin vermeyeceğiniz söyledi. Konuyu Başhekim'le görüşmek istedik ancak başhekim bizimle görüşmeyi reddetti" dedi. 

Hiçbir yetkisi olmamasına rağmen sendikaya ait afişi panodan kaldıran Berat Yazıtürk'ün cesareti babasından aldığını dile getiren Öztürk, "Tüm bu olanlara rağmen yıllardır, yüz binlerin emeği ile yoğrulmuş tüzel kişiliği olan sendikamızın nasıl, ne şekilde, nerede, ne zaman çalışma yapacağına emekçi arkadaşlar dışında kimsenin haddi değildir. Kim bu konuda bir akıl tutulmasına düşmüş ise en sert şekilde cevabını alacaktır" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi Filmleri Festivali'nde sansüre karşı özel program

SONRAKİ HABER

Akdeniz Üniversitesinde basın açıklaması: Akademi susmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...