27 Nisan 2012 09:03

Cannes Film Festivali jürisi belli oldu

65. Cannes Film Festivali’nin jürisi belli oldu. Bu yıl İtalyan Yönetmen Nanni Moretti’nin başkanlık edeceği jüride sinema dünyasından ünlü oyuncu ve yönetmenlerin yanısıra, moda dünyasından da bir isim yer alıyor. Ünlü Fransız Modacı Jean-Paul Gaultier de jüriye seçilenler arasında.Jüride dünya

Cannes Film Festivali jürisi belli oldu
Paylaş

65. Cannes Film Festivali’nin jürisi belli oldu. Bu yıl İtalyan Yönetmen Nanni Moretti’nin başkanlık edeceği jüride sinema dünyasından ünlü oyuncu ve yönetmenlerin yanısıra, moda dünyasından da bir isim yer alıyor. Ünlü Fransız Modacı Jean-Paul Gaultier de jüriye seçilenler arasında.
Jüride dünya yıldızları da var. İskoç Oyuncu Ewan McGregor ve Alman Aktris Diane Kruger bu yıl Altın Palmiye’nin sahiplerini belirleyecek. Bu yılki jüride yer alan diğer isimlerse Amerikalı Yönetmen Alexander Payne, Filistinli Sinemacı Hiam Abbass, İngiliz Senaryo Yazarı Andrea Arnold, Haitili Yönetmen Raoul Peck ve Fransız Oyuncu Emmanuelle Devos.
Bu yıl toplam 22 eserin yarışacağı Cannes Film Festivali, Amerikalı Yönetmen Wes Anderson’un ‘Moonrise Kingdom’ filmiyle açılacak.
Türkiye’den bu yıl ödül için yarışan bir eser bulunmuyor. Fatih Akın’ın ‘Polluting Paradise’ adlı filmi ise Özel Gösterimler bölümünde izleyiciyle buluşacak.
16 Mayısta başlayacak Cannes Film Festivali, 27 Mayıs tarihinde sona erecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız’

SONRAKİ HABER

2. Abdülkadir Bulut Şiir Ödülü için başvurular sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...