03 Mayıs 2016 16:54

Yaş çay hasadı başladı

Doğu Karadeniz Bölgesi Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’da 1 milyon üretici aile tarafından yapılan çay tarımında hasat dönemi başladı.

Paylaş

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 2016 yılı yaş çay kampanyasının bugün itibariyle başladığını belirterek, çayın hasat olgunluğuna eriştiğini söyledi.

ÜRETİCİLERİN GÖZÜ TABAN FİYATTA

Bölgede çay tarımı ile uğraşan yaklaşık 1 milyon üretici de yaş çay taban fiyatının açıklanmasını bekliyor. Üretici geçen yıl 1.58 taban fiyat, 12 kuruş da destekleme primi olmak üzere 1.70 lira olan yaş çay taban fiyatının 2 liranın üzerinde olmasını istiyor. Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç de “Piyasa şartları, enflasyon durumu gibi gerçekleri göz önüne alarak bu yıl yaş çay taban fiyatının en az 2 lira olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

YAŞ ÇAY TARIMI

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde yaklaşık 830 bin dekar alanda 1 milyon üretici aile tarafından yapılan yaş çay tarımında yıllık 1 milyon ila 1 milyon 200 bin ton arasında değişen miktarda ürün elde ediliyor. Üretilen yaş çay, 151’i özel sektör, 46’sı ÇAYKUR’a ait fabrikalarda işlenerek yılda ortalama 200 ila 230 bin ton arasında kuru çay elde ediliyor. (Rize/DHA)

ÖNCEKİ HABER

4 yaş altına ‘çakmak’ koruması

SONRAKİ HABER

Yasak başladı balık fiyatları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa