03 Mayıs 2016 06:54

Savcı ‘casus’ bulamadı

Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasında mütalaasını açıklayan savcı Evliya Çalışkan, davada casus bulamadı, Dündar’a 25, Gül’e 10 yıl hapis istedi.

Paylaş

Can Dündar’la Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR’ları davasında mütalaasını açıklayan savcı Evliya Çalışkan, Dündar’a 25, Gül’e 10 yıl hapis istedi. Çalışkan, Yargıtay içtihatlarında “casusluk ve casusluk amacıyla belge, bilgi temin edip açıklama” suçları için öngörülen unsurların gerçekleşmediğinin kabulünün gerektiğini ifade etti.

Cumhuriyet’in haberine göre; Adana’da durdurulan mühimmat yüklü MİT TIR’ları ile ilgili haberleri nedeniyle 92 gün tutuklu kalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı davaya ilişkin duruşma savcısı Evliya Çalışkan esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Çalışkan mütaalasında, Dündar’a yöneltilen “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak” suçlaması nedeniyle 25 yıla kadar, Gül’e yöneltilen “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan da 10 yıla kadar hapis istedi.

YARGITAY BEKLENSİN

Savcı mütalaasında, Dündar ve Gül’e isnat edilen suçların Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen MİT TIR’larına ilişkin davadan bağımsız düşünerek hüküm vermenin mümkün olmadığını savundu. Savcı, bu nedenle Yargıtay’daki davanın sonucunu beklemek üzere, “darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme” suçunun dosyadan ayrılmasının usuli zorunluluk olduğunu dile getirdi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dijital bahar temizliği için 7 ipucu

SONRAKİ HABER

Can Dündar ve Erdem Gül’e İsveç’ten ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...