02 Mayıs 2016 18:44

Akşener: Kongre olmazsa AKP Ağustos'ta seçime gider

Meral Akşener, MHP kongresinin yapılamaması halinde AKP'nin Ağustos ayında seçime giderek MHP ve HDP'yi baraj altında bırakmak istediğini söyledi.

Paylaş

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı adaylığını açıklayan Meral Akşener, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın konuğu oldu.

Akşener, MHP'de kongrenin gerçekleştirilememesi halinde HDP ve MHP'nin baraj altında kalma beklentisiyle Ağustos gibi erken seçim düzenleneceğini söyledi. Akşener,  "Ama biz kazanırsak, değişim olursa bu süreç yaşanmaz" diye konuştu.

T24'ün haberine göre Meral Akşener'in bu konudaki ifadesi şöyle:

"Yargıtay işi uzatmak yerine derhal bir karar vermek zorunda. Saadet Partisi’nde 3 ay sonra geldi. Şimdi bunu o kadar uzatmadan karar vermesi lazım. Bugüne kadar yapılan hiçbir işlemde hukuki problemimiz yok bizim. Esas olan o partinin en üst organının irade beyanının yok farz edilmesi. Bu insanlar geldiler, nasıl diyecekler, hayır bakalım yapamazsınız. Nasıl olacak? Böyle bir şey olabilir mi?

15 Mayıs’ta orada olacağız. Eski İçişleri Bakanı’yım. Hadi bakalım, kolluk kuvvetleri ne yapacak görelim. Seçimli kongreyi yapmak istiyoruz ama o ikinci adım. Birinci adım şu malum durumu aşmak. Tüzüğümüzün o maddesi problemli. Aşmak için çaba harcıyoruz.

Sayın Bahçeli de aday olabilir. 1153 kişi, 21 Mart 2015’te benim de içinde bulunduğum o kişiler oy verdik. Niye teraziye çıkmaktan kaçınılıyor da bu kadar şiddetli bir direnç gösteriliyor, anlayabilmiş değilim. Bu nasıl bir siyasi anlayıştır ki, kendinizi seçen o delegelere güvenmiyorsunuz?

Sayın Bahçeli’yi pek çok defalar kendisi hakkında sorulduğunda zeki bir satranç ustası olarak tanımlamışımdır. Hala öyle tanımlıyorum. Bu davranışını o satranç ustası akla yakıştıramıyorum ben. Gerçekten zeki, tecrübeli, bu yapıyı iyi bilen ve  satranç oyuncusu diye kabul ettiğim bir akla inanamıyorum. Anlayabilmem mümkün değil, o yüzden bir cevabım yok.

Bizim kongremiz olmazsa HDP ve MHP'nin baraja takılma beklentisiyle Ağustos gibi erken seçim yapmak isteyebilirler. Ama biz kazanırsak, değişim olursa bu süreç yaşanmaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rabia Aydın'ı katleden eşinin yargılandığı duruşma ertelendi

SONRAKİ HABER

HDP, dokunulmazlık görüşmelerini terk etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...