02 Mayıs 2016 15:47

Kurtulmuş, HDP'lileri suçladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Paylaş

Dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyonda HDP'lilerin bir kez daha saldırıya uğramasına dair konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'lileri suçladı. Kurtulmuş, "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" dedi.

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Kurtulmuş, "Az da olsa bu sene de korsan gösteriler oldu. İllegal bazı tutumlar içerisinde olanlar oldu. 20 tane korsan gösteri yapıldı. Bu korsan gösterilerde 235 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte de çok sayıda yasa dışı dokümanlar, malzemeler ele geçirildi. Genel olarak 1 Mayıs'ın barış içinde geçmiş olmasını da önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim" diye konuştu.

Kürt illerindeki operasyonlara ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Cizre'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 90'ı, Silopi'den ayrılan vatandaşlarımızın yüzde 80'i, İdil'den ayrılan vatandaşlarımızın ise tamamı operasyonlar bittikten sonra kendi şehirlerine geri dönmüşlerdir" dedi.

Kurtulmuş, dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyondaki saldırıya ilişkin ise "Bu görüntüler TBMM'ye yakışmıyor. Bu görüntülerle hiç kimse, hükümete geri adım attırır, rafa kaldırırız diye düşünmesin. Ben de az önce izledim. Kaba kuvvetin hakaretin, küfürün hepsinin bini bin para olduğu bir ortamı oluşturmaya vesile olmasınlar. Bu çerçevede kim ne yaparsa yapsın dokunulmazlık dosyaları milletin istediği istikamette Meclis'e gelecektir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kilis'e 2 roket atıldı: 1 kişi öldü 3 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

ABD'li kadın öğrenci, İstanbul'da tecavüze uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...