27 Nisan 2012 04:59

Kürt işverenlere operasyon Yüksekova'dan başladı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 42 işyerine yapılan baskınlarla çok sayıda işveren gözaltına alındı. İşverenlerin evlerinin bulunduğu köylerde de arama yapıldığı bildirildi. Operasyon akıllara 26 Ocak'ta Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da düzenlenen ve iki gün süren "Terör&

Kürt işverenlere operasyon Yüksekova'dan başladı
Paylaş


Yüksekova İlçe merkezi ve köylerine gece polis ve askerler tarafından yapılan ev baskınlarında çok sayıda işveren gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, 42 şirkete ait ev ve iş yerlerine yapılan baskınlarda şu ana kadar gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Sabahattin Kaplan, Selahattin Doğan, Kadir Mengeş, Kezban Tosun, Sedat Öner, Hakif Uzunköprü, Volkan Kaya, Şahin Tuna, Seyfettin Birol, Ubeyt Mengeş, Davut Sala, Osman Doğan ve Atakan Açıkel. Gözaltına alınan işverenler, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Halen ilçe merkezi ve köylerde devam eden operasyonlarda, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. Baskın sırasında gözaltına alınan işverenlerin evlerinin bulunduğu köyler olan Yaylacık (Hıs), Suüstü (Şekitan), Akocak (Heleyis) ve Köprücük'te de (Kerpil) arama yapıldığı bildirildi.

EMNİYET VE YARGI TOPLANTI DÜZENLEMİŞTİ

Kürt işverenlere yönelik Yüksekova'da yapılan operasyon, 26 Ocak'ta Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da düzenlenen ve iki gün süren "Terörün Finansmanının Önlenmesi Tasarısı"nın ilişkin toplantıyı akıllara getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya; özellikle bölge illerindeki emniyet müdürleri, savcı ve yargıçların katılması dikkat çekmişti. Yine toplantıda konuşulduğu öğrenilen konular arasında bölge illerindeki, tüm devlet ihalelerinin mercek altına alınması, savcılıklarla daha ayrıntılı çalışma yapılması ve mahkemelerin de verdikleri kararlarda bu çerçevede değerlendirmelerde bulunmaları gerektiği belirtilmişti. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

28 Şubat'ta 9 tutuklama daha

SONRAKİ HABER

Türker, 'resmen' MGK'ye atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...