02 Mayıs 2016 13:14

Sağlık örgütleri Akşam gazetesini yalanladı

Diyarbakır'da sağlık örgütleri Akşam gazetesinin 'doktorların güvenlik görevlilerine müdahaleden kaçtığı' haberini yalanladı.

Paylaş

Meltem AKYOL
Diyarbakır

Diyarbakır’da sağlık emekçileri yine hedefte. Çeşitli aralıklarla Diyarbakır’da çalışan sağlık emekçilerini hedefe koyan yandaş medyada bu sefer sıra Akşam gazetesinde. Akşam'ın manşetinden ‘Raporlu ihanet’ başlığı ile duyurduğu haberde sağlık emekçilerini hedef alan gazete “Sur’da yaralanan ve acil ameliyata girecek güvenlik görevlileri için çağrılan 3 doktorun müdahaleden çeşitli bahanelerle kaçtığı belirlendi” iddialarına yer verdi. 

Gazetemize konuşan SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Selma Atabey ve TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp ayrım yapmaksızın herkese hizmet verdiklerini belirterek, gazete ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

TTB: RAPORLAR USULSÜZ DEĞİL

“Diyarbakır’da PKK’lilerle girdikleri çatışmalarda yaralanan güvenlik görevlilerine örgüt sempatizanı veya üyesi doktorların yaptıkları hainliğe bir yenisi eklendi. Sur’da yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesinde ameliyata alınan güvenlik görevlileri için görevlendirilen 3 doktorun ameliyata girmemek için rapor aldıkları ortaya çıktı” ifadeleri ile servis edilen habere tepki gösteren TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp daha önce de defalarca “Üniversite Hastanesine giden güvenlik görevlilerine iyi bakılmadığı” şeklinde haberler yapıldığını hatırlattı. 

Bu tür haberlerin kasıtlı olarak yapıldığının altını çizen Gökalp “Son dönemlerde de Gazi Yaşargil Hastanesi hedefe konmuş durumda. En son akşam gazetesi yaptı, gazeteye göre “Askeri hastaneye 2 güvenlik görevlisi EYP ile yaralanarak gelmiş, göğüs cerrahı ihtiyacı olmuş, o hastaneye çağrılan cerrahlardan bir tanesi gitmiş, 3 tanesi gitmemiş. Rapor almışlar. Sonra muhakkak atanmış ki o muhakkikler de idare ile ters düşmeyecek isimlerden seçilir. Burada seçilen muhakkik de Dr. Atilla Yazıcıoğlu da böyle bir isimdir, Diyarbakır Sağlık Müdürlüğünde bir bürokrattır. Bu arkadaşımız olayı incelemiş ve raporların usulsüz olmadığını belirtmiş. 2 güvenlik görevlisine eğitim araştırma hastanesinden bir kalp-damar cerrahı gitmiş, çağrılan göreve riayet etmiş yani. Ama buna rağmen gazete hedef alıyor” dedi. Gökalp, “Bırakın tedavi etmemeyi bu çatışmalar döneminde öyle şeyler oldu ki, özel hastanelere gelen güvenlik görevlileri olduğu zaman bizim meslektaşlarımız şifahen kendi arkadaşlarını sayısız kere arayarak, üniversiteden, eğitim araştırma hastanesinden çağırıp ‘Böyle bir hastan var, bizim de kalp-damar cerrahı yok, senden ricam bir konsolidasyona gelebilir misin’ diye. Bu bizim hastanelerin kayıtlarında, kamera sistemlerinde vardır” dedi.

‘HASTA ÇIKARLARINI GÖZETİRİZ’

“Hekimlik mesleğinde ben şuna gitmeyeyim bu güvenlik görevlisidir, bu teröristtir, bu sivil vatandaştır, olmaz böyle bir şey” diyen Gökalp, “Böyle bir bakış açısıyla hekimlik yapılmaz, bizim Hipokrat yemininin temelinde hastalar arasında dini, dili, ırkı ayrım gözetmeksizin hasta yararını birinci amaca koyan bir yaklaşım var. Yani kendi çıkarlarımızın üzerine koyarız hasta çıkarlarını” ifadelerini kullandı

‘ASKER, POLİS, DİRENİŞÇİ, HALK DİYE AYIRMAYIZ’

İddiaları gazetemize değerlendiren SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Selma Atabey bu ve benzeri haberlerle sağlık emekçilerinin hedefe konduğunu ve onlara dönük linç kampanyaları başladığını ifade etti. Daha önce de benzer haberlerin yapıldığını hatırlatan Atabey “7-8 Ekim olaylarında sağlık personelinin sözde YPG’li olanlara yardım ettiği, kimlik değiştirdiği iddia edildi. Biz sonuçta hastaneye gelen hiç kimsenin kimliğini, ırkını, cinsini, uyruğunu sormuyoruz. Biz sadece sağlık personeliyiz ve kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Yaralı olan normal vatandaş olsun, asker olsun, polis olsun, direnişçi olsun bizim için hiç fark etmiyor. Hastaneye gelmişse biz o koşullarda yaşamını kurtarma adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.

‘UMKE’LER SADECE ASKER VE POLİSE BAKIYOR’

Ocak ayı itibariyle UMKE’den getirilen ekiplerle birlikte sağlık çalışanları arasında ciddi bir ayrışma yaşandığını belirten Atabey, “UMKE özellikle ocak ayından itibaren Silopi’de, Cizre’de, Diyarbakır’da sadece asker ve polise sağlık hizmeti sunan ekip olarak oluşturuldu, sivil halka hiçbir şekilde sağlık hizmeti sunmadılar. Bu şekilde bir ayrışmaya gidilmeye çalışıldı ve o günden sonra diğer sivillere yardım etmeye çalışan yani işini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına da bu yönlü saldırılar başladı ve devam da ediyor. Bir sürü arkadaşımıza da soruşturma açıldı” dedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Doktorlara soruşturma açıldığı iddiasına da yanıt veren Atabey, “Bize yansıyan bir soruşturma olmadı, arkadaşlara gelen bir şey yok. Bu gazetelerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da bir okul daha 'karargah' oluyor

SONRAKİ HABER

TDK'den cinsiyetçi 'kirli' tanımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa