02 Mayıs 2016 13:10

Yüksekova'da bir okul daha 'karargah' oluyor

Çok sayıda okulun karargah yapıldığı Yüksekova'da özel harekat timleri TOKİ Anadolu Lisesi'ni boşalttı. Okulun emniyet binası yapılacağı belirtiliyor.

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 51 gün önce uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağıyla birlikte okul ve öğrenci yurtları bölgede operasyon gerçekleştiren asker ve polise üs haline getiriliyor.

Sabah saatlerinde özel harekat lojmanlarının yanındaki TOKİ Anadolu Lisesi'ni ablukaya alan askeri güçler, okuldaki öğrenci sırası, masa ve bütün okul eşyalarını dışarı çıkarttırdı.

Okuldan çıkarılan eşyalar kamyonlarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü deposuna taşınırken, el konulan okul binasının önüne zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Boşaltılan okulun şimdilik "boş ve askıda kalacağı" bilgisi verilirken, okul binasının Emniyet binasına çevrileceği belirtiliyor.

Yüksekova dahil, yaz aylarından bu yana operasyonların gerçekleştirildiği merkezlerde özel harekatçıların karargahı haline gelen okullardan paylaşılan görüntüler birçok kez gündem oldu. Daha önce Yüksekova'da askeri güçlerin okul tahtalarına yazdığı ırkçı ifadelerin bulunduğu fotoğraflar paylaşılmıştı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy Belediyesi Tiyatrocu Mert Asutay'ın maaşını ödemedi

SONRAKİ HABER

Sağlık örgütleri Akşam gazetesini yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...