02 Mayıs 2016 13:09

Antep saldırısının hedefi 1 Mayıs, kazanan insanlık olacak

Antep 1 Mayıs Tertip Komitesi yaptığı açıklamada Antep'teki patlamanın hedefinin 1 Mayıs kutlaması olduğunu belirtti.

Paylaş

Antep’te KESK, DİSK, Türk-iş, TTB, Baro ve ÇHD’nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasında 1 Mayıs günü Antep’te yaşanan patlamaya dair açıklama yaptı. Açıklamada saldırının hedefinde 1 Mayıs kutlaması olduğu vurgulandı.

Tertip Komitesi katılımcılarının yer aldığı açıklamada açılış konuşmasını yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Burkay Güçyetmez, yaşanan saldırıların emek, demokrasi ve eşitlik mücadelelerini yıpratamayacağını söyledi. 

Güçyetmez’den sonra ortak basın açıklamasını okuyan KESK Antep Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, hayatını kaybeden polislerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek, yaşanan saldırıyı lanetledi. Yaşanan saldırının daha büyük vahim sonuçlara yol açmamış olmasının tek tesellileri olduğunu belirten Ersönmez, “Bu katliamın şeklinden ve patlama şiddetinden anlaşılacağı üzere, daha çok insan ve çevre tahribatının, kaosun hedef alındığı anlaşılmaktadır. 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde katılımcıların, düzenleyicilerin duyarlılığı, dikkati ve yine Gaziantep Valiliği ile yapılan, yürütülen iş birliği ve planlamaların daha büyük sayıda insanımızın zarar görmesini önlemiş olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

İçeride ve dışarıda savaş ve çatışma süreçleri nedeniyle bütün ülkenin açık hedef haline geldiğini söyleyen Ersönmez, şunları kaydetti: Aylardır Türkiye’de göz göre göre yaşanan böylesi saldırıları önlemek için, tüm siyasi kurum ve partileri sorumluluk almaları için uyarıyoruz. Ülkeyi yönetenler, halka yönelik saldırıları önlemeli. Bunun için gerekli tedbirleri almalı. Milletin can ve mal güvenliği sağlanmalı. Bu hususlarda sorumluluk almaktan kaçınmamalı. Huzur, güven içinde, birlik, beraberlik duygusunun geliştirildiği, barışın, kardeşliğin hüküm sürdüğü hayatı tesis etmek için daha çok çaba sarf etmeliler ve buna uygun politikalar geliştirmelidirler.” İnsanlığın değerlerine karşı yapılan saldırılara karşı susmayacaklarını söyleyen Ersönmez, “İnsanlık dışı katliam, şiddet, barbarlık yapanlar mutlaka yenilecek. Kazanan demokrasi, barış ve insanlık mücadelesi olacaktır” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'teki saldırı görüntüsünü paylaşan polis açığa alındı

SONRAKİ HABER

Bakırköy Belediyesi Tiyatrocu Mert Asutay'ın maaşını ödemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...