27 Nisan 2012 04:44

28 Şubat'ta 9 tutuklama daha

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasının 3. dalgasında gözaltına alınan ve aralarında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de bulunduğu 9 asker tutuklandı.Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından 28 Şubat sürecine ilişkin y&uu

28 Şubat'ta 9 tutuklama daha
Paylaş

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasının 3. dalgasında gözaltına alınan ve aralarında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin de bulunduğu 9 asker tutuklandı.

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından 28 Şubat sürecine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile birlikte tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 10 muvazzaf askerin işlemleri gece geç saatlere kadar sürdü. Yaklaşık 14 saat süren mahkeme işlemlerinin ardından Albay Mehmet Aygüner ile emekli Astsubay Şeref Kavalalı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, Tuğgeneral Lokman Ekinci, Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder, Albay Yahya Kemal Yakışkan, Albay Mustafa Köseoğlu, Albay Mehmet Haşimoğlu, Albay Atilla Kurtay ve Astsubay Adem Demir ise tutuklandı.

Tutuklanan emekli askerler; Sincan Cezaevi'ne muvazzaf askerler ise Mamak Askeri Cezaevi'ne götürüldü. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

2 işçiye mezar olan tesis ruhsatsız çıktı

SONRAKİ HABER

Kürt işverenlere operasyon Yüksekova'dan başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...