02 Mayıs 2016 12:17

Süpürge soruyor: 'Sevgi Neydi?’

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin pogramı Ankara'da Neva Palas Otelde basın toplantısı ile duyuruldu.

Paylaş

Bu yıl 19.'su düzenlencek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin pogramı Ankara'da Neva Palas Otelde basın toplantısı ile duyuruldu. 5-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamındaki filmler Kızılırmak Sineması, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle buluşacak.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Yönetim Kurulu Eş Başkanı Selen Doğan festivalin, kadının insan hakları gündeminden hiç kopmadığını dile getirdi. Doğan, “Kadına yönelik şiddeti, sömürüyü, kazanımlarını ve başarılarını 19 yıllık çalışmamızda görme ve devinim kazanma imkanı yakaladık. Bu sene festivalin gündemini savaşın, gözyaşının, şiddetin kaynağını sorgulayarak 'Sevgi Neydi' teması ve sorusuyla kurgulayarak başladık. Sanattaki merkezileşmeye rağmen festivali İstanbul'a taşımak yerine Ankara'da olmamızın nedeni Ankara'yı daha çok sanatla buluşturmaktır. Yaşamın içinde ne varsa festivale konu oluyor” dedi.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Danışmanı Bilge Taş, dünya genelinden 60 farklı filmi festival kapsamında izleyiciler ile buluşturacaklarını ifade etti. Kadınların gündem ve tarihine dair birçok alandan filmler olduğunu aktaran Taş, “Filmler bize aynı zamanda cinsiyet eşitsizliğine dair veriler sağlıyor. Amacımız aynı zamanda film sektöründe kadın üretimini arttırmak ve kadınların yüzyıllardır anlatılan hikayelerini beyaz perdeye yansıtmak”dedi. Festival geneline ilişkin bilgi veren Taş, “5 Mayıs perşembe günü Kızılırmak Sineması'nda 'Bağlar', 'Vank'ın Çocukarı' ve 'Kuzey Bölgesi' filmleriyle açılacak. 6 Mayıs saat 20.00'da Devlet Opera ve Bale salonunda açılış  ve ödül töreni yapılacak. Festival kapanış ve ödül töreni ise 12 Mayıs'ta Kızılırmak Sineması'nda” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Didim 1 Mayısında ortak mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

'Pelikan Dosyası' ile AKP'de çarşı iyice karıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...