02 Mayıs 2016 12:07

Didim 1 Mayısında ortak mücadele çağrısı

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, 1 Mayıs Platformunun çağrısıyla Aydın’ın Didim ilçesinde kutlandı.

Paylaş

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, 1 Mayıs Platformunun çağrısıyla Aydın’ın Didim ilçesinde kutlandı.

Kent meydanında bir araya gelen işçi ve emekçiler, insanca çalışma koşulları, insanca bir yaşam, eşit, özgür, demokratik bir ülke taleplerini dile getirdi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri giydikleri “Esnek Kuralsız Angarya Çalışmaya Hayır” yazılı önlükleri ile taleplerine dikkat çekti.

CHP Gençlik Kollarından gençler üzerlerinde “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı tişörtleriyle alana geldi.

Emek Partisi (EMEP) üyelerinin alana gelirken, önlerinin TOMA ile kesilerek toplu yürümelerinin engellendiği görüldü. EMEP'liler mitingde 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Elif Kanlıoğlu'nun fotoğraflarını taşıdı.

Kürsüden şiirler okundu, konuşmalar yapıldı, coşkuyla talepleri içeren sloganlar atıldı. Ülkede yaşanan katliamlar, hak ihlalleri, baskı ve gözaltılar, hükümetin içeride ve dışarıda uyguladığı işçi, emekçi düşmanı savaş politikaları eleştirildi.

1 Mayıs Platformunun ortak açıklamasını okuyan Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi, işçi ve emekçilerin, ezilenlerin, halkların sorunlarının ortak olduğuna dikkat çekerek, sorunların ancak ortak mücadele ile çözülebileceğini belirtti.

Demokrasinin, adaletin, barışın, kardeşliğin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir ülkede, emeğin haklarından söz etmenin mümkün olmadığını her gün daha çok öğreniyoruz diyen Turgay Elçi, “Artık buna tahammülümüz kalmadı. İnsan onuruna yaraşır, özgür, eşit ve demokratik bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Didim 1 Mayıs Platformu olarak Birlik, Mücadele ve Dayanışma günümüz 1 Mayıs’ta demokrasi, eşitlik, adalet ve kardeşlik için emeğin saflarındayız. Ülkemizde, yepyeni mutlu bir hayatın filizlenmesini sağlayacak umut, sizde, bizde, hepimizdedir. Umut birliğimizde, mücadelemizde ve dayanışmamızdadır. Renk ahenk bayraklarımızdadır, türkülerimizdedir, halaylarımızdadır. Kol kola, omuz omuza mücadelemizdedir. Yaşasın 1 Mayıs. Biji Yek Gulan.”

Konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından sahne alan grupların söylediği türkülerle, kitle halaylar çekti. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da bebek ölümleri araştırılıyor mu?

SONRAKİ HABER

Süpürge soruyor: 'Sevgi Neydi?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...