01 Mayıs 2016 19:32

Diyarbakır'da tabur komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir uzman çavuş hayatını kaybetti 21 kişi yaralandı

Paylaş

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş hayatını kaybetti. Saldırıda Jandarma Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ile lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 21 kişi yaralandı. Patlamada Tabur Komutanlığı ve lojmanlarında büyük hasar oluştu. İlçede operasyonlar devam ediyor. 

Bu arada patlamanın ardından Dicle- Hani karayolunda durdurulmak istenen bir araçtan açılan ateş sonucu 1 hakim ve 3 polis yaralandı..

TSK'DAN AÇIKLAMA 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada , "01 Mayıs 2016 Pazar günü saat 21.40 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 20 kahraman silah arkadaşımız ve onların üç yakını yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına acil şifalar temenni ediyoruz" denildi. (DİYARBAKIR) 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Mannheim 1 Mayısı: Şimdi daha fazla dayanışma zamanı

SONRAKİ HABER

Bursa'da canlı bomba gözaltılarında 6 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...