01 Mayıs 2016 16:39

Özgür Gazeteciler Cemiyeti: Uluslararası basın hukukuna uyun

ÖGC, son bir haftada gazetecilere yönelik baskı ve hak ihlallerine dikkat çekerek, herkesi uluslararası basın hukukuna uymaya çağırdı.

Paylaş

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), son bir haftada gazetecilere yönelik baskı ve hak ihlallerine dikkat çekerek, herkesi uluslararası basın hukukuna uymaya çağırdı. Yazılı açıklama yapan ÖGC, gazetecilerin açık bir şekilde susturulmak istendiğine vurgu yaptı. Gazetecilere yönelik hak ihlallerinin son bir haftası şöyle: 

* İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter’da Cizre’yle ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Aktan çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

* Charlie Hebdo dergisindeki karikatürü köşelerine taşıyan Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya ikişer yıl hapis cezalarına çarptırıldı. 

* Silopi’de haber takibi yaparken ilçe dışına çıkartılan Alman Haber Ajansı foto muhabiri Uygar Önder Şimşek, İdil’de Le Corrier gazetesi muhabiri Jeremie Berlioux ile birlikte gözaltına alındıktan sonra yine ilçe dışına çıkarıldı.

* Şırnak’ta JINHA Muhabiri Aysel Işık’ın evini işgal eden özel harekatçılar duvarlara “Her şey sizin bildiğiniz gibi değil JINHA, burası Türkiye” yazarak, evdeki kitap ve giysileri ateşe verdi.

* 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili yazı ve haberler nedeniyle Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a 28 bin 650 TL adli para cezası verildi. 

* Batman’da “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla gözaltına alınan DİHA muhabiri Bilal Güldem, tutuklandı. Güldem ile birlikte tutuklu DİHA muhabiri sayısı 9’a yükseldi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de işçiler 1 Mayıs’ta barışı haykırdı

SONRAKİ HABER

Kayseri'de 1 Mayıs coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa