01 Mayıs 2016 15:03

Bursa'da 1 Mayıs binlerle kutlandı

Bursa'da 1 Mayıs, hafta içi yaşanan bombalı saldırıya rağmen coşkuyla ve binlerin katılımıyla kutlandı.

Paylaş

Bursa’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Hafta ortasında Ulucami’deki canlı bomba saldırısı sonrası şehirde 1 Mayıs’ın iptal olacağı ve saldırı yaşanacağı söylentisini binlerce işçi ve emekçi sokağa çıkarak boşa çıkardı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş’e bağlı TÜMTİS’in çağrısıyla birçok siyasi parti, dernek ve kitle örgütleri saat 13.00’te Atatürk Stadyumunda toplanarak Kent Meydanına yürüdü.

Bursa da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Hafta ortasında patlayan bomba sonra şehirde 1 Mayıs’ın iptal olacağı ve saldırı olacağı söylentisini binlerce işçi ve emekçi sokağa çıkarak boşa çıkardı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TÜMTİS’in çağrısıyla birçok siyasi parti, dernek ve kitle örgütleri Saat 13’ de Atatürk stadyumunda toplanarak Kent Meydanına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Toplanma yerine bayrak sopalarını almak istemeyen polisle  kısa süreli gerginlik yaşandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayına damgasını vuran metal işçilerinin katılımının az olması dikkat çekerken işçi ve memur sendikalarının katılımı da az oldu.

BU SALDIRILARI ORTAK MÜCADELEYLE GERİ PÜSKÜRTECEĞİZ

Kürsüde yapılan konuşmalarda, “Çalışma şartlarının her geçen gün daha da kötüye gittiğini, kiralık işçilikle çalışma koşullarının iyicene kötüleşeceğini, bizlere bu kölece çalışma düzenini dayatanlardan hesap soracağız. Bugün olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde kazanacağız.  Toplumu ayrıştıran ve ötekileştiren politikalara karşı birleşeceğiz. Bu saldırıları ortak mücadeleyle geri püskürteceğiz” denildi.

TÜMTİS ve Emek Partisi’nin katılımı dikkat çekerken  miting Suavi’nin verdiği konser eşliğinde halaylarla son buldu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fındıklı'da 1 Mayıs doğa talanına ve savaşa karşı kutlandı

SONRAKİ HABER

Bursa saldırısını TAK üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...