01 Mayıs 2016 14:21

Hak-İş ve Türk-İş'in mitinglerinde barış talebi yok

Hak-İş, Sakarya, Türk-İş Çanakkale'de miting düzenledi. Mitinglerin ortak özelliği işçi taleplerinin cılız olması, barış taleplerinin hiç olmamasıydı.

Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu 1 Mayıs’ı Sakarya’da kutlarken, Türk-İş Çanakkale’deydi. Her iki kutlamanın ortak özelliği, işçi taleplerinin çok cılız olması, bölgemiz ve ülkemizde süren çatışamlarla enternasyonal bir talep haline gelen barışın hiç dile getirilmemesiydi.

Hak-İş’in bu yıl Sakarya’da kutladığı 1 Mayıs’a 32 ilden yaklaşık 15 bin kişi katıldı.. Adapazarı Kent Meydanı’nda toplanan işçiler Yeni Cami önünden etkinliklerin yapılacağı meydana kadar yürüdü.

Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika üyeleri ve işçiler yol boyunca vatandaşlara ve polislere karanfil verdi.
Mitingin yapılacağı Kent Meydanı’na gelindiğinde halaylar çekildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da alanda konser verdi.

Mahmut Arslan, ‘terör saldırılarını’, ‘Filistin, Irak ve birçok ülkede yaşanan insanlık dramını ve katliamı’ lanetlerken hükümetin gündemindeki ‘yeni anayasaya’ vurgu yaptı. En temel Anayasal hak olan grev ve sendika hakkının çiğnenmesine değinmedi.

Alanda HAK-İŞ Sendikasının hazırladığı dövizler dışında özel hazırlanmış dövizleri sadece Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan bir otomotiv yan sanayi fabrikası olan Başkurt Motor’da grevde olan Çelik-İş Sendikası üyesi işçiler taşıdı.

ÇANAKKALE

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların çeşitli illerden gelen üyeleri, Çanakkale’deki katılımcılarla Salı Pazarı mevkisinde bir araya geldi. Kortej oluşturarak etkinliğin gerçekleştirileceği Kordon Boyu’na doğru yürüyüşe geçen işçiler, ellerinde Türk bayrakları ile sendikalarının flamaları taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da son yılların en coşkulu 1 Mayısı kutlandı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu 'MKYK'ya yetki devri' sorusuna cevap vermedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...