01 Mayıs 2016 12:50

Adana’da 1 Mayıs saldırılar altında kutlandı

Adana’da 1 Mayıs Komitesi tarafından iptal edilen 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen siyasi parti ve kitle örgütlerine polis saldırdı.

Paylaş

Adana’da 1 Mayıs polis saldırısına rağmen kutlandı. 17.00’de Uğur Mumcu Meydanı’na yapılan çağrı için Sular mevkiinde toplanan emekçilere polis saldırdı. Saldırıda 9 kişi gözaltına alındı 4 kişi yaralandı. Polis kitleye biber gazı, ses bombası, TOMA ve coplarla saldırdı. Olay yerine gelen HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, emniyet ile görüşerek yapılan müdahalenin hukuksuz olduğunu gösteri ve yürüyüş yapmanın Anayasal hakları olduğunu hatırlattı. Tertip komitesinin sabah mitingi iptal etmesi ile ilgili olmayan mitingin alanının güvenliğini sağladıklarını iddia eden emniyet yetkilisi kutlamanın yasal olmadığını savundu. 

BEŞTAŞ: EMEĞİN HAKLARI İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ

1 Mayıs’ı kutlamakta ısrar eden kitle toplanarak halaylarla 1 Mayıs kutlaması yaptı. Burada konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, hükümetin kendisine muhalefet eden herkese yönelik cadı avı başlattığını belirterek amaçlarının herkesin sesini kısmak olduğunu belirterek buna karşılık alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi. Tüm dünyada ve Türkiye’deki en temel çelişkinin sınıf çelişkisi olduğunu belirten Beştaş, “Emeğin değerini reddetmeden, emekçinin hak ve özgürlüklerini savunan bir yerden alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. 

'KORKU ORTAMINI DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ'

Kitle adına konuşan Emek Partisi İl Başkanı Sevil Aracı Adana’da her yıl 1Mayıs kutlandığını belirterek işçi emekçi kenti olan Adana’nın bunu hak etmediğini ifade etti. Tarım işçisinden, organize sanayi, metal işçisine Adana’nın bir işçi kenti olduğunu dile getiren Aracı, “Ezilenler işçiler emekçiler buna bir son verecek bu mücadele artarak devam edecek. Herkese 1 Mayıstan sonra da işine ekmeğine özgürlüğüne sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu korku ortamını birlikte dayanışma ile engelleyeceğiz” dedi. 

EMNİYET MİTİNGİN İPTAL EDİLMESİNİ BAHANE ETTİ

Önceki gün bombalı saldırırı olacağı gerekçesi ile tertip komitesinin mitingi iptal etmesinin ardından aralarında HDP, EMEP, ESP, Halkevleri, ÇHD, PSAKD gibi çok sayıda demokratik kitle örgütü korku politikasına karşı 1 Mayıs’ı kutlama kararı almıştı. Ancak Emniyet Tertip Komitesi’nin mitingi iptal ettiğini bahane ederek 1 Mayıs kutlamasına izin vermedi. Sabah saatlerinden itibaren toplanma alanları olan İnönü Parkı ve Atatürk Parkı’nın etrafı polis tarafından çevrildi. Toplanan kitleye polis saldırdı. Polis gerekçe olarak mitingin iptal edildiğini ve alanın güvenliğini aldıklarını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul 1 Mayısında saldırılara karşı birlik çağrısı

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz'da 1 Mayıs'a bin emekçi katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...