01 Mayıs 2016 12:19

Batman’da binlerce emekçi 1 Mayıs’ı kutladı

Batman’da 1 Mayıs kutlaması için binlerce işçi, emekçi, kadın ve genç 16 Mayıs Şehir Stadyumu önündeki meydanda bir araya geldi.

Paylaş

Batman'da 16 Mayıs Şehir Stadyumu önündeki kutlamaya petrol işçileri kitlesel katıldı. 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından yoğun önlemlerin alındığı kutlama için sabah saatlerinden itibaren alan dolmaya başladı. Eyleme, HDP milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, HDP, DBP temsilcileri de katılarak emekçilere destek oldu. ‘Çatışma değil barış için yaşasın 1 Mayıs’, ‘Anadilde yaşam hakkı için yaşasın 1 Mayıs’ pankartları ve Cizre’de sokakta katledilen SES emekçisi Aziz Yural ile vahşet bodrumunda katledilen Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç’un posterleri asıldı. Mitingde kitle hep bir ağızdan ‘Savaşa değil emekçiye bütçe’, "Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Yaşasın hakların kardeşliği’, ‘Bijî berxwedana kedkaran’ sloganları attı. 

Mitingde, tertip komitesi adına konuşan Batman Genel İş Sendikası Eş Başkanı Narin Erol, emekçiler ve halklara yönelik saldırılara dikkat çekerek, “Bu ülkede işçilerin birliği sağlanırsa halkların da kardeşliği sağlanır. Çünkü ancak bu savaş ortamından işçilerin birliği ve mücadelesi sonucunda çıkabiliriz. Bizi mezhebimize, inancımıza, dilimize ve kültürümüze göre ayıranlar birbirimize düşman olmamızı istiyor” dedi. Tüm işçilere birlik ve mücadele sözü verdiklerini söyleyen Erol, 1 Mayıs’ta direnenlerin kazandığını ve bugün de direnenlerin kazanacağını sözlerine ekledi. 

{{278894}}

'ÇANAKKALE RUHU İLE KOBANÊ RUHU BİRLEŞMELİ'

Ardından konuşan Petrol İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Mesut Tetik ise konuşmasına Yural Tunç’u anarak başladı. Tetik, ‘Çanakkale ruhu ile Kobanê ruhu bir olmadan bu ülkeye barış gelmez. Barışın tesisi için birlik olmalıyız. Buradan bizden biat etmemizi bekleyenlere biat değil sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 1 Mayıs kutlaması konuşma ve müzik dinletisi ile devam etti. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Trabzon’da 1 Mayıs kutlaması

SONRAKİ HABER

'İş cinayetlerine ve savaşa birlikte dur diyelim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...