01 Mayıs 2016 11:00

Hakkari’de kölelik düzenine karşı 1 Mayıs

Hakkari'de 1 Mayıs kölelik düzeni ve savaşa karşı KESK’in çağrısıyla belediye binası önündeki basın açıklamasıyla kutlandı.

Paylaş

Hakkari'de 1 Mayıs, KESK’in çağrısıyla belediye binası önündeki basın açıklamasıyla kutlandı. ‘Biji 1 Gulan’ (Yaşasın 1 Mayıs), ‘Taşeron cinayettir. Taşerona son’ yazılı pankartların açıldığı kutlamaya katılan işçi ve emekçiler sık sık sloganlar attı. Eylemde Cizre’de polislerce katledilen sağlık emekçisi Aziz Yural’ın da fotoğrafı açıldı.

Burada konuşan KESK Şubeler Platformu Hakkari Dönem Sözcüsü Musa Bor, “Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, her alanda AKP faşizminin zirve yaptığı, iş güvencemize göz dikildiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı, çocuklara yönelik tacizin iktidar eliyle korunduğu, Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirecek çatışmaların tehlikeli şekilde tırmandırıldığı koşullarda emekçiler ve ezilen halklar 2016 1 Mayıs’ına giriyor. AKP iktidarı, emek düşmanlığını yeni saldırı yasalarıyla, baskı, sürgün, soruşturma ve cezalarla hayata geçirirken; dil, din, etnik kimlik, kültür, mezhep farklılıklarını kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetini içte ve dışta savaş politikasıyla hayata geçiriyor. Biz işsizliğin, yoksulluğun pençesinde kıvranırken onlar ülkeyi, baskı ve zordan beslenen yolsuzluk ve rüşvet düzenini Türkiye’ye özgü başkanlık sistemi ile tamamlamak için ülkeyi kan gölüne çeviriyor.” (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko Sarayı eleştirince CNN Türk yayını kesti

SONRAKİ HABER

Malatya’da coşkulu 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa