01 Mayıs 2016 08:48

Ankara Film Festivali'nden ikinci sansür

Ankara Uluslalararası Film Festivali’nde eser işletme belgesi nedeniyle sansürlenen filmlerin sayısı iki oldu.

Paylaş

Sevda AYDIN
İstanbul

Ankara Uluslalararası Film Festivali’nde eser işletme belgesi nedeniyle sansürlenen filmlerin sayısı iki oldu. Selim Yıldız’ın yönettiği belgesel Bîra Mı’ Têtın / Hatırlıyorum’un ardından şimdi de Gökalp Gönen’in yönettiği Canlandırma kategorisinde yer alan Golden Shot / Altın Vuruş adlı film, yine eser işletme belgesi sunmama tercihi yapıldığı için gösterilmeyecek.

Yönetmen Gökalp Gönen 30 farklı ülkede 130 festivale katılmış olan Altın Vuruş’un Ankara Uluslalararası Film Festivali’nde sansüre uğramasını evrensel’e değerlendirdi. Sansür uygulamalarıyla sinemacıların festivallerden men edildiğini belirten Gökalp, düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"30 farklı ülkede şu ana kadar 130 festivale katılmış olan Altın Vuruş sadece kendi ülkemde, bir yasaya takılarak festivallerden alınıyor ya da gösterilemiyor. Altın Vuruş’un hiçbir siyasi söylemi yok.  Olabilirdi de! Kısaca boyun eğmeyen bütün yönetmenler, yapımcılar, bütçelerinin çoğu, bizim verdiğimiz vergilerle oluşturulan bu festivallerden men ediliyor. Daha sonra da bu festivaller, dünyanın saygın etkinliklerinden biri olmanın hayalini kuruyor. Eğer her fikre, her düşünceye göğüs gerecek kapasiteleri yoksa, bu etkinliklerden birisi asla olamazlar. Onların yapabileceği en iyi şey, ünlü insanları etkinliklere davet ederek, AVM açılışından farkı olmayan geceler düzenlemektir. Bunları da kimse hatırlamaz."

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy’de HDP yürüyüş kortejine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Dersim’de güvencesiz çalışmaya ve savaşa karşı 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...