15 Eylül 2013 17:58

Yandaş medya ABD-Rusya anlaşmasına bozuldu

Rusya ve ABD’nin, Suriye’deki kimyasal silahların uluslararası toplumun kontrolünde imha edilmesi konusunda anlaşması Türkiye medyasını hayal kırıklığına uğrattı. Haftalardır savaş çağrıları yapan medya, bu haberle adeta yasa boğuldu. Bugünkü gazetelerde sitem dolu haberler vardı. Medya, ‘Esad yırttı’ gibi haberlerle ü

Yandaş medya ABD-Rusya anlaşmasına bozuldu
Paylaş

Suriye’de kimyasal tartışmaları başladığından beri, daha ilk günden faili bulan ve manşetlerden savaş çağrıları yapan medya, bu tavrını sürdürüyor. Yandaş medya, Obama’nın geçtiğimiz haftalarda müdahaleyi Kongre sonrasına ertelemesine de bozulmuş ve ‘Obama çark etti’ yorumları yapmıştı.

Gelinen noktada şimdi de ABD-Rusya anlaşmasına bozulmuş gibi görünüyorlar. Yapılan anlaşmanın Esad’ı kurtaracağını yazan gazeteler, Suriye’de çözümün askeri müdahale olduğunu yazmaya devam ediyor. Bu çağrılar, gazetelerin köşe yazarlarında daha da belirginleşiyor.  Köşelerde ‘derin’ analizlerle askeri müdahalelere meşruluk kazandırmaya çalışan yazarlar, her seferinde AKP hükümetinin dış politikasını aklamaya devam ediyor.

‘BARİ NOBEL VERSEYDİNİZ’

Yeni Şafak gazetesi bugün, ‘Bari Nobel verseydiniz’ manşetiyle çıktı. ABD ve Rusya’nın anlaşmasına kızan gazete, anlaşmanın Esad’ı ödüllendirdiğini iddia etti. Suriye’de askeri müdahalenin rafa kaldırıldığını yazan gazete, haberin spotunda da Libya örneği vererek, kararın Libya’da başarısız olduğunu yazdı.

‘OBAMA ÇARK ETTİ!’

Obama’ya ‘çark etti’ diyen Vatan gazetesi de bugün büyük üzüntüyle okuyucularının karşısına çıktı. Esad’ın paçayı kurtardığını yazan gazete, müdahalenin yapılmamasına oldukça üzüldü.
İşte Vatan’ın siteminden birkaç cümle: “Günler öncesi Suriye’ye yağacak Tomahawk’lar konuşuluyordu. Esad, diken üstündeydi. Ancak ABD Başkanı Obama, ne dünyadan ne de kamuoyundan destek görebildi. Hemen çark etti.”

MEMECAN VE SABAH

‘Şam kasabı’ gibi ifadelerle manşetler atan; Esad’ın eşini hedef gösteren, savaş kışkırtıcılığında zirveye oynayan Sabah gazetesi bu sefer de umudunu, ‘Esad’ın anlaşmayı bozması’na bağlamış görünüyor. ‘En küçük hatada vurulacak’ diyen Sabah gazetesi, iç sayfalardaki haberlerinde de savaş çağrılarına devam etti.
Sabah gazetesinin yandaş karikatüristi Salih Memecan da anlaşmaya en çok üzülenlerden oldu.
Star gazetesi bugün birinci sayfadan anlaşmayı duyurdu. ‘Esad’ı kurtarma planı’ başlığıyla çıkan Star, müdahale ihtimalinin hala masada durduğunu yazdı.
Akşam gazetesi de ‘Esad’ı kurtarmak için anlaştılar’ başlığıyla çıktı.
‘Çak yaptılar’ manşetiyle çıkan Güneş gazetesi, haberin spotunda “ABD, kimyasal silahların teslimi konusunda Rusya ile anlaşarak Esad’ı kurtarırken, Suriye halkını da katliamlarla baş başa bıraktı’ ifadelerini kullandı.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürt siyasetçilere 248 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

2 işçiye mezar olan tesis ruhsatsız çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa