01 Mayıs 2016 06:52

İzmir 1 Mayısı ilçelerdeki kutlamalarla başladı

İzmir'de 1 Mayıs ilk olarak yerellerde kutlanmaya başlandı. Yerel kutlamaların ardından işçi ve emekçiler Gündoğdu Meydanı'na geçti.

Paylaş

İzmir'de 1 Mayıs ilk olarak yerellerde kutlanmaya başladı. Sabah saatlerinde Aliağa, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca, Narlıdere ve Torbalı Ayrancılar da kent merkezlerinde sendikaların ve kitle örgütlerinin çağrısıyla toplanan işçiler ve emekçiler buralarda yaptıkları yürüyüşlerin ardınan Gündoğdu Meydanı'na geçti.  Dikili'de de emek ve demokrasi güçleri 1 Mayıs kutlaması yaptı.

ALİAĞA

Aliağa'da 1 Mayıs kutlaması Petrol-İş Sendikası önünde yapıldı. Aralarında, Petrol-İş Aliağa Şubesi, Genel-İş ve Eğitim Sen’in olduğu Aliağa Demokrasi Platformu bileşenleri, Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte 'Kıdeme Dokunma', 'Kıdem Hakkı Gasp Edilemez', 'Kölelik Düzeni İstemiyoruz' ve 'Yaşasın 1 Mayıs' yazan pankartlar taşındı.. Burada konuşan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, Türk İş'in Çanakkale kararını eleştirerek, 81 ilde alana çıkılması gerektiğini savundu. Oktay, işçilerin kazanılmış haklarını elinden alan yasalara karşı mücadele çağrısında bulundu.  

ÇİĞLİ

Çiğli'de de Genel İş üyesi Kafesan işçileri, direnişteki Cam Keramik İş üyesi Dostcam işçileri, DERİTEKS üyesi deri işçileri, EMEP  ve CHP üyeleri belediye önünde toplandı. Halayların çekildiği Çiğli'de işçiler, 'Dostcam İşçisi Yalnız Değildir', 'Taşerona Köle Olmayacağız' ve 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganlarını attılar. KAFESAN  işçileri 'Kiralık İşçiliğe Hayır. Kıdem Tazminatıma Dokunma. Taşerona Hayır' yazan pankart açtılar.

KARŞIYAKA

Karşıyaka'da belediye işçileri, kamu emekçileri ve kitle örgütleri, belediye önünde toplanılarak iskeleye yürüdü.

BORNOVA

Genek İş üyesi belediye işçileri, KESK’e bağlı sendikalara üye kamu emekçileri, siyasi partiler ve dernekler Bornova’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak metroya yürüdü. Taşeron işçilerin katılımının dikkat çektiği yürüyüşe, Bornova Belediyesi Tiyatro emekçileri de katıldı. Yürüyüşte 'Gün Gelecek Devran Dönecek, AKP Halka Hesap Verecek' ve 'Yaşasın 1 Mayıs' sloganları atıldı.

BUCA

Buca Belediyesi önünde toplanan Eğitim Sen, BEKEV, EMEP ve BHH üyeleri pankartlarla taleplerini dile getirildi. Buca'daki eylemde Emek Gençliği üyeleri 'Güneşten Işık Yontan Gençlerin Kaderi Ateşten Metal Yontan İşçilerle Birdir' pankartını açtılar.

NARLIDERE

Narlıdere Demokrasi Platformu bileşenleri de Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Narlıdereli emekçiler 'Hırsız, Katil AKP', 'Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği' sloganlarını attılar.  

TORBALI

Sanayi havzası olan Torbalı Ayrancılar'da da Süperpak, Form Mukavva, Sepiciler Deri, Yatsan gibi örgütlü işyerlerinden işçilerin öncülüğünde, işçiler ve kamu emekçileri belediye önünde toplandı. İşçiler  'Ücretli Köle Olmayacağız', 'Kiralık İşçiliğe Hayır', 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' sloganlarını attılar.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara ve İzmir'de 8 kişi IŞİD şüphesiyle gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...