01 Mayıs 2016 06:21

İstanbul'da emekçiler 1 Mayıs alanına yürüdü

1 Mayıs kutlamalarının merkezi ilan edilen Bakırköy Halk Pazarı’ndaki miting için emekçiler renkleriyle alana yürüdü

Paylaş

Savaş politikalarına karşı Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için Marmara Forum ve İncirli’den başlayacak yürüyüş güzergahlarında kitleler pankartlarını açarak yürüyüşe geçti. İncirli Metrobüs Durağı'nda bir araya gelen ve aralarında DİSK, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, EHS, Halkevci Kadınlar, AKA-DER, Plaza emekçileri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyelerinin de yer aldığı çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü üyeleri eylem alanına doğru yürüyüşe geçti. 

"İnsanca kardeşçe özgürce yaşamak için 1 Mayıs" ana pankartı açılırken, "Yaşamak hakkımız özgürlüğümüz için direneceğiz", "Hava karardıkça kararıyor umut olalım", "Sıralardan sokaklara", "Barış istemek yetmez, AKP'yi yenmeden savaş bitmez", "Yağma yıkım katliam bu abluka dağıtılacak direnen halklar kazanacak", "Cizre Yeniçertik Cerattepe direnmek yaşamaktır katleden devlettir direniş birleştirir", "Katliamlara alışmayacağız" yazılı pankartlar da kortejde taşındı. Sık sık "Savaşa değil emekçiye bütçe", "Yaşasın 1Mayıs", "Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, kadınlar da bando çalarak, mor renkleriyle ön safları doldurmaya hazırlanıyor. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da kortejin en önünde yerini aldı. Yürüyüşte Ankara katliamında yitirenler de anılıyor.

1 Mayıs alanına giden diğer yürüyüş kolu olan Marmara Forum'un önünde HDP, HDK, ESP, Partizan, EMEP, SYKP, KESK, Eğitim Sen, TÜM- TİS ve çok sayıda siyasi parti bir araya geldi. Emek Partisi "Savaşa karşı iş barış özgürlük", ESP Ermenice, Kürtçe ve Türkçe "1 Mayıs" yazılı pankartla, KESK, "Esnek güvencesiz çalışmaya hayır", HDP, "Savaşa köleliğe yıkıma karşı direneceğiz" pankartlarıyla yer aldı. Kitle 1 Mayıs coşkusunu çektikleri halaylarla kutluyor. 

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da mitinge katılması bekleniyor. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Taksim’e çıkmaya çalışan 4 Halk Cepheli gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Taksim'e çıkmak isteyenlere gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...