30 Nisan 2016 18:29

İşçi Filmleri Festivali umut öyküleriyle başlıyor

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak izleyicilerle buluşuyor.

Paylaş

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali izleyicilerle buluşuyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile toplam 60 film gösterilecek. 

2 Mayıs saat 19.00’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış gecesini oyuncu Sevinç Erbulak sunacak. Müzik ve dans gösterisini Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübünün sunacağı gecede her yıl olduğu gibi bu yıl da bir set işçisine plaket verilecek. Zonguldak’taki kaçak maden ocaklarını anlatan “Soluk” filmi festivalin açılış filmi olacak. Aynı gün 19.00’da Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleşecek Ankara açılış programını Mert Fırat ve Çiğdem Sezgin sunacak. Boyalı Kuş grubunun müzik dinletisinin de olacağı açılış filmi 10 Ekim ailelerinin ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in katılımıyla “Geride Kalanlar” belgeseli olacak. 

3 Mayıs’ta festival yürüyüşü 19.30 İzmir Mimarlık Merkezi’nde Terane Film Müzikleri konseri, 10 Ekim katliamı ile ilgili “Annem Bana Peynir Al Gel Dedi” film gösterimi gerçekleştirilecek. 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 4 şehirdeki gösterimlerden bir süre sonra birçok kenti kapsayan uzun bir yolculuğa çıkacak ve gösterimler her yıl olduğu gibi ücretsiz olacak. 

Festival süresince 18 adet uluslararası, 42 adet de Türkiye’den olmak üzere toplam 60 adet uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak. Zelimir Zilnik’in güncel göçmen sorunlarını işlediği 2015 yapımı Seyir Defteri, /Log Book, 2016 yapımı Bilim kurgu işçi filmi Ay/Moon, İsveç’ten ödüllü bir işçi filmi Ye, Uyu Öl/Ata Sova Dö, bu yıl “Aynı tesbihin taneleriyiz biz” filmi Türkiye’de ilk defa yine festivalimizde gösteriliyor olacak. Yeni kurmaca filmlerden Toz Bezi, Abluka, Sarmaşık , Nefesim Kesilene Kadar, Rüzgarın Hatıraları filmleri de festivalde gösterilecek. Muammer Özer’in Tarık Akan ve Hale Soygazi’nin oynadığı Bir Avuç Cennet filmi, Yılmaz Güney’in Duvar filmi ve Duvar filminin kamera arkası öyküsünün anlatıldığı Sürgün Türküleri ve fazlası festival süresince gösterilecek. 

10 Ekim katliamı üzerine belgeseller, Öldürüldükten sonra Panzer’de sürüklenen Yönetmen Hacı Lokman’ın anısına Bark filmi, “Çoban ateşlerinin yandığı yerde KAVEL’de” belgeseli, Kağıt toplama işçilerini, Rojava’yı, kadınları, Suriye’den gelen mültecileri, Karadenizde, Cerattepe’de verilen mücadeleyi anlatan bir çok belgesel izleyicilerle buluşacak. 

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival,  DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-iş, , DİSK/Basın-iş, Türk-iş / Tez-Koop-İş , Türk-iş / Tek Gıda-iş, KESK / SES , TTB,  Halkevleri , Sendika.Org ve ÇapulTV tarafından düzenleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Filiu ve Çakır Ortadaoğu’yu konuşacak

SONRAKİ HABER

Çalışan diyabetliler haklarından habersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...