30 Nisan 2016 16:09

SeraPool işçilerinden birlik çağrısı

Cam Keramik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldıkları için fabrika önünde direnen SeraPool işçileri, 1 Mayıs'ı fabrika önünde kutladı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve aylarca fabrika önünde direnen SeraPool işçileri, 1 Mayıs öncesi fabrika önünde kutlama yaptı. İşçiler, fabrikaya yeni alınan işçilere birlikte mücadele etme ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş’ın da katıldığı kutlama nedeniyle polis fabrika önüne ve bahçesine yığınak yaptı. Burada işçiler adına açıklama yapan Cam Keramik-İş Genel Sekreteri Ergin Ay, SeraPool patronuna seslendi: “Siz hukuk diyordunuz, bütün davaları biz kazandık, haklılığımız yasalarla da tescillenmiş oldu. Şimdi tüm üyelerimiz çalışmaya hazır. Dava sonuçlarının gereğini yapın.” İzmir’de sendikalarına üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen Dostacam işçilerine de selam gönderen Ergin Ay, Dostacam işçilerinin SeraPool işçilerinin deneyimlerinden öğrenerek mücadelelerini sürdürdüğünü dile getirdi. Kutlamada “Köle değil işçiyiz sendikayla güçlüyüz”, “İş, ekmek, özgürlük”, “Dostcam işçisi direnişin simgesi” sloganları atıldı. Fabrika önündeki kutlamaya EMEP, CHP ve Pendik Kadın Dayanışma Derneği yöneticileri de katılarak destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Göç İdaresi’nde işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Eyüp’te 1 Mayıs yürüyüşü yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...