30 Nisan 2016 12:59

Basın meslek örgütlerinden Aktan için ortak açıklama

imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili basın meslek örgütleri TGC, TGS, DİSK Basın-İş ve ÇGD ortak açıklama yaptı.

Paylaş

TGC, TGS, DİSK Basın-İş ve ÇGD, imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Aktan’ın gözaltına alınması ifade özgürlüğüne yeni bir saldırıdır” denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, şöyle denildi: 
“Gazetecilere yönelik baskılara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sabah İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan, İstanbul’a gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Aktan’ın geçen yıl attığı birkaç tweet nedeniyle gözaltına alındığı ileri sürülüyor.
Hamza Aktan yıllardır gazetecilik yapan, 4 yıldır da İMC TV’de haber müdürlüğü yapan, çeşitli yayın organlarında yazıları yayınlanan tanınmış bir gazetecidir. Attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmasını ifade özgürlüğüne yeni bir saldırı olarak gönüyoruz ve meslektaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor'dan 'boş protokol' protestosu

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de inşaatta iskele çöktü: 1 ölü, 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa