30 Nisan 2016 11:18

Bağdat'ta protestocular Parlamento binasına girdi

Reuters haber ajansı, Irak'ta Şii lider Mukteda el Sadr'ın destekçilerinden oluşan bir grubun parlamentoyu bastığını bildirdi.

Paylaş

Irak'ta devam eden hükümet krizi büyüyor. Başbakan Haydar Abadi’nin 5 yeni kabine üyesini açıklamasının beklendiği oturum ertelenince, Şii Lider Mukteda el Sadr'ın destekçisi yüzlerce kişi başkent Bağdat’ta Parlamento binasına girdi.

Parlamento ve büyükelçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge'nin dışında toplanıp Dicle Nehri üzerindeki köprüyü geçen göstericiler önce parlamento binası önüne geldi.  

Parlamento'ya gelmeyen vekillere atfen "Korkaklar defolsun" sloganları atan grup daha sonra parlamento binasına girdi. Milletvekilleri ve güvenlik görevlileri parlamentodan ayrılırken, Irak bayrakları sallayan Sadr yanlılarının, "Barışçıl, Barışçıl" diye slogan atarken yansıtan görüntüleri yayınlandı. 

Yeşil Bölgenin dışında binlerce göstericinin daha beklediği belirtilirken, Şiiler için kutsal olan Necef şehrinde bulunan Mukteda el Sadr taraftarlarına seslendi. “Size söz veriyorum. Diğer politikacılarla herhangi bir anlaşma yapmayacağım. Ben ulusun iyiliği için çalışıyorum. Eğer ulus bana izin verirse mevcut hükümeti yıkabilir ve yolsuzluğa bulaşmamış yeni bir hükümet kurabilirim”  dedi.

Bağdat'ın bir kısmını kontrol eden Sadr'a bağlı güçler, 18 Mart’tan bu yana Yeşil Bölge'nin önünde yolsuzlukla anılmayan teknokratlardan oluşan yeni bir hükümet kurulması amacıyla oturma eylemi düzenliyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trump nerede protestolar orada

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri Yüksekova’daki anneler için oturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...