30 Nisan 2016 10:53

Nairobi’de yedi katlı bina çöktü

Kenya'nın başkenti Nairobi’de yoğun yağış ve ardından oluşan sel nedeniyle yedi katlı bir bina çöktü. En az 7 kişi öldü.

Paylaş

Kenya'nın başkenti Nairobi’de yoğun yağış ve ardından oluşan sel nedeniyle yedi katlı bir bina çöktü. BBC’nin haberine göre Huruma bölgesindeki binanın çökmesi sonucu en az yedi kişinin öldüğü bildirildi. Enkaz altında kaç kişinin mahsur kaldığı henüz bilinmiyor. Kenya’nın KTN televizyon kanalına bilgi veren polis, enkazdan 121 kişinin sağ çıkarıldığını söyledi. KTN’ye konuşan polis, aşırı yağış nedeniyle Nairobi’de aralarında çöken binanın altında kalan yedi kişinin de bulunduğu en az 14 kişinin öldüğünü söyledi. Yetkililer, dört kişinin de duvarların yıkılması sonucu öldüğünü belirtti. Huruma, Nairobi’nin yoksul semtlerinden biri. Kurtarma çalışmaları, sokakların dar olması ve kalabalık nedeniyle aksadı.

BİNA ÖNCE SARSILDI

Çalışmalara Kızılhaç’ın yanı sıra ordu da katıldı. Kızılhaç Sözcüsü Venant Ndigila, “Hâlâ içeride olanların sesini duyuyoruz” dedi. Binada oturanlar, aşırı yağmur nedeniyle binanın çökmeden önce sarsıldığını söyledi. Bölgeden bildiren muhabirler, Kenya’nın yoksul semtlerindeki binaların yapısının da zayıf olduğunu söylüyor. Geçen yıl yapılan bir anket, başkentteki binaların yarısından çoğunun yaşamaya uygun olmadığını göstermişti.

Nairobi’de inşaat firmaları, konut maliyetlerini düşürmek ve kârı arttırmak için kural ihlalleri yapmaya başladı. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta geçen yıl ülkedeki tüm binaların denetimden geçmesi talimatını vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bornova Belediyesi şantiyelerinde 1 Mayıs coşkusu

SONRAKİ HABER

Trump nerede protestolar orada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...