30 Nisan 2016 09:42

Yandaş medya hedefe DİHA’yı koydu

AKP’ye yakınlığıyla bilinen haber sitelerinin hedefi bu kez 9 muhabiri tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA).

Paylaş

AKP’ye yakınlığıyla bilinen haber sitelerinin hedefi bu kez 9 muhabiri tutuklanan Dicle Haber Ajansı (DİHA).

Haber 7, Milliyet, Sabah, Yeni Şafak, Takvim, A24, En Son Haber, Haksozhaber, Habername gibi internet siteleri “DİHA muhabiri polisle girdiği çatışmada öldürüldü” ifadesiyle, DİHA Batman Muhabiri İ.T’nin (İlyas Türkan), Nusaybin’de polisle girdiği çatışmada öldürüldüğünü iddia etti. Bu haber Twitter’da ‘Terör Gerçekleri @teroretavizyok’ adlı operasyonal hesap tarafından da aynı biçimde geçildi. Ancak DİHA’nın açıklamasına göre İlyas Türkan, hiçbir dönem DİHA’da çalışmamıştı. Türkan yalnızca kısa bir süre gazete dağıtımcılığı yapmıştı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde öldürülen İlyas Türkan’ın DİHA muhabiri olduğunu iddia eden yandaş medya, haberi doğrulatma gereği bile duymadı. DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, bu haberi Twitter hesabından yalanlarken, haberi kullananlardan hiçbirinin kendilerini arayıp iddiayı teyit etmediğini söyledi.

DİHA’nın 9 muhabirinin tutuklu olduğu bir dönemde yapılan bu haberin, polis ya da bir istihbarat örgütü tarafından servis edildiği düşünülürken, haberin DİHA’ya teyit gereği bile duymadan sunulmasının açık bir yargısız infaz olduğu tartışmaları başladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de 'kısmi ateşkes' yürürlükte

SONRAKİ HABER

Servis duraklarında işçilere çağrı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...