30 Nisan 2016 08:50

Görevden alınan Caner Canlı için eylem yapıldı

İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri, İzmir Valiliği'nce açığa alınıp, görevinden hukuksuz bir şekilde uzaklaştırılan Caner Canlı için eylem yaptı.

Paylaş

İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri, İzmir Valiliği'nce açığa alınıp, görevinden hukuksuz bir şekilde uzaklaştırılan Caner Canlı için Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada 'Baskı sürgün soruşturmalara hayır. Yaşasın emek barış demokrasi mücadelemiz' pankartı açıldı ve  'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Sürgünler, soruşturmalar bizi yıldıramaz', 'Caner Hoca yalnız değildir' sloganları attıldı.

İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri adına basın açıklaması yapan KESK İzmir Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç, Türkiye'nin dört bir yanında üyelerine yönelik olarak siyasi talimatlarla büyük ve kapsamlı bir cadı avının başladığını belirterek "Siyasi iktidarın kendisine muhalif olan aydınlara, gazetecilere, akademisyenlere, sendikacılara, öğrencilere ve insan hakları savunucularına yönelik nefret dolu saldırıları ve baskıcı tavrının tek nedeni bizleri sindirmek, önlerinde diz çöktürmektir.Türkiye'de uzunca bir süredir en temel sendikal faaliyetlerin, yasal ve demokratik eylemlerin ve bu eylemlere katılmanın suç sayılması, en temel sendikal-demokratik haklarını kullanan üye ve yöneticilerimizin siyasi talimatlarla görevden alınması hangi ileri demokrasi anlayışına, hangi adalete, hangi hukuğa sığmaktadır? merak ediyoruz' diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'ta bombalı saldırı: En az 21 ölü

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Tansiyon, hepimizi kaygılandıracak seviyede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...