27 Nisan 2012 06:22

Deri işçileri 1 Mayıs'a hazır

Deri-İş Tuzla Şubesi İşyeri Temsilciler Kurulunda 1 Mayıs çalışmalarını ve siyasi gelişmeleri tartıştı. Temsilciler Kurulunda, Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde örgütlü örgütsüz tüm fabrikalara 1 Mayıs bildirileri dağıtma kararı alındı.   1 Mayıs’a güçlü bir katılımın sağlanması için mahal

Deri işçileri 1 Mayıs'a hazır
Paylaş

Türk-İş konfederasyonunun 1 Mayıs’ı bölme girişimlerini sert bir dille eleştiren işyeri temsilcileri, işçilere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalan Türk-İş’in 1 Mayıs’ı bölmek için bu kadar çaba harcamasına anlam veremediklerini kaydettiler.  

Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, “Türk-İş’in bu sınıf dışı tutumuna karşı örgütlü örgütsüz tüm işçilerin 1 Mayıs’ta kendi talepleri etrafında alanlarda olmaları için yoğun çaba harcıyoruz.  Sendikal Güç Birliği Platformu ile birlikte kendi taleplerimizle, ülkedeki ve dünyadaki tüm savaşlara ve sömürüye karşı 1 Mayıs’ı işçi sınıfının sermayeye karşı daha da güçlü çıktığı bir gün olarak tüm haklarımızı bu alanda haykıracağız” dedi.

KAMPANA ÖNÜNDE EYLEM

Deri-İş Tuzla Şubesi, kötü çalışma koşullarına karşı örgütlendikleri için işten atılan ve 400’ü aşkın gündür direnişte olan Kampana Deri önünde eylem yaptı. Kampana Deri önünde yapılan eylemde, 1 Mayıs’a katılım çağrısı yapıldı.

Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, “400 gündür sendikalı oldukları için işten atılan Kampana Deri işçilerinin mücadelesi de sürüyor. İşçilerin sermayeye karşı mücadele günü olan 1 Mayıs’ta başta Türk-İş olmak üzere bazı konfederasyonlar 1 Mayıs’ı bölmek için elerinden geleni yapmaktadırlar. Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde çalışan tüm örgütlü örgütsüz işçileri Taksim’de yapılacak mitinge katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'ten sağlıkçılara şiddete tepki

SONRAKİ HABER

Bakan çözümü kameralarda buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...