26 Nisan 2012 13:55

Amfide polis taklidi yaptılar güvenlikler tarafından dışarı atıldılar

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, cezaevlerinde 600’ün üzerinde tutuklu bulunan üniversite öğrencilerine dikkat çekmek için yapılan ilginç eylem bir o kadar ilginç bir müdahaleyle engellendi.‘PARASIZ EĞİTİM İSTEDİĞİ İÇİN TUTUKLUYORUZ’Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri

Amfide polis taklidi yaptılar güvenlikler tarafından dışarı atıldılar
Paylaş
Sinem Uğurlu

‘PARASIZ EĞİTİM İSTEDİĞİ İÇİN TUTUKLUYORUZ’

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, önceki gün cezaevlerinde tutuklu bulunan 600’ün üzerindeki üniversite öğrencisine dikkat çekmek ve neden tutuklu bulunduklarını anlatmak için ilginç bir eylem düzenledi. Ellerinde temsili bir polis telsizi ve kamerası bulunan bir grup öğrenci, ders esnasında bir amfiye girerek Terörle Mücadele Şubesi’nden geldiklerini söyledi. Öğrenciler, kurgunun bir parçası olan sınıftaki bir öğrenciyi tutuklayacaklarını açıkladı ve yine temsili olan bir tutuklama belgesini gösterip, “Arkadaşınız parasız eğitim istediği, nükleer santrallere karşı imza attığı  ve barış istediği için tutuklanmıştır” dedi. Ardından başka bir öğrenci olaydan habersiz olan diğer öğrencilere olayın bir tiyatro olduğunu ve böyle bir eylemi neden yaptıklarını açıklarken, eylemi duyan üniversitenin özel güvenlik görevlileri sınıfa girerek öğrencilere saldırdı. “Siz burada ne yapıyorsunuz? Bunu yapmaya hakkınız yok” diyen güvenlik görevlileri öğrencileri yaka paça sınıfın dışına attı.

‘HER AN SIRA ARKADAŞLARIMIZ TUTUKLANABİLİR’

Eylemi gerçekleştiren öğrencilerden Ceren Kocataş, muhalif olan üniversite öğrencilerinin tek tek tutuklandığını ifade ederek, bununla ilgili olarak yapmak istedikleri tiyatral kurgunun bile engellendiğini ifade etti. Cezaevlerinde tutuklu bulunan öğrencilerin asılsız ve komik iddialarla eğitim haklarından mahrum bırakıldığını dile getiren Kocataş, “Emek Gençliği üyesi Eren Yurt gibi, 600’ün üzerinde üniversite öğrencisi tutuklu. Bu tutuklamalar giderek artıyor. AKP kendisine muhalif olan hiç kimseye tahammül edemiyor. Biz de tutuklanan bu öğrencilerin, gösterildiği gibi terörist değil, amfilerde ders gören arkadaşlarımız olduklarını anlatmak istedik. Her an bir sıra arkadaşımız veya biz, dersliklerden alınıp cezaevine konulabilir. Biz de bu gerçeği küçük bir tiyatroya uyarlamak istedik. Ancak güvenlikler buna bile tahammül edemeyip bizi engelledi” dedi.

Öğrenciler Türkiye’nin diğer üniversitelerinde olduğu gibi tutuklu bulunan üniversite öğrencilerinin bırakılması için eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. (İzmir/EVRENSEL)


EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE TUTUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN EYLEM

Ege Üniversitesi Öğrencileri, tutuklu öğrenciler için kampüs çarşısında eylem yaptı. HDK Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, TKP Gençliği’nin birlikte yaptığı eylemde tutuklu öğrencilerin derhal serbest bırakılması istendi. Basın metnini okuyan Ahmet Can, son süreçte gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamaların, AKP hükümetinin kendisi dışında kalan tüm muhalif kesimleri sindirme ve baskı altına alma politikasındaki ısrarını gösterdiğini belirtti. Can, “Dün birlikte ders çalıştığımız, dersliklerde birlikte oturduğumuz, tutuklamaları konuştuğumuz arkadaşlarımız, öbür gün ev baskınlarıyla, sanki yıllardır aranıyormuş gibi gözaltına alınarak tutuklandı” dedi. Basın açıklamasının ardından 1 Mayıs’a katılma çağrısı yapıldı.

ÖNCEKİ HABER

‘Kutlu doğum’ zorunlu ‘DNA günü’ yasaklı

SONRAKİ HABER

Antep'ten sağlıkçılara şiddete tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...