30 Nisan 2016 00:56

Din öğretmeninden öğrencilere cinsel istismar

İstanbul Bahçelievler’deki bir lisede görev yapan din öğretmeni Z.G, öğrencilere cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul Bahçelievler’deki bir lisede görev yapan din öğretmeni Z.G, öğrencilere cinsel istismarda bulunmakla suçlanıyor.
Bahçelievler’de bulunan Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve aynı zamanda müdür yardımcısı olan Z.G hakkında, okuldaki kız öğrencilere tacizde bulunduğu suçlamasıyla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

Okuldaki öğretmenlerden aldığımız bilgiye göre; olay farklı farklı sınıflardaki 10-12 kız öğrencinin, tacize uğradıklarını ya da şahit olduklarını okuldaki öğretmenlerine anlatmasıyla ortaya çıktı. Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvuru yapıldı. Bu başvurudan sonra Z.G hakkında idari soruşturma başlatıldı. Ancak öğretmen Z.G hâlâ açığa alınmadı.

Z.G’nin, kız öğrencileri elle taciz ettiği, sarıldığı, bundan rahatsız olan öğrencileri ise sözle taciz ettiği öne sürüldü. Z.G’nin bu duruma itiraz eden kız öğrencileri, erkek öğrencilerle yan yana gördüğünde ise, “Siz burayı kerhaneye mi çevirdiniz?”, “Siz buraya erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye mi geldiniz?”, “Siz O...?”  gibi cümleler kullandığı iddia ediliyor

Z.G, İFTİRA DEDİ

Hakkındaki iddiaları sormak için telefonla ulaştığımız öğretmen Z.G, taciz iddialarını yalanladı. Kendisine iftira atıldığını iddia eden Z.G, “Okulumuzda daha önce müdür yardımcılığı yapmış ayrılmış olan arkadaşımız var, okul müdürüyle sürtüşme oldu, bizim adımıza çeşitli yerlere şikayetlerde bulunmuş. Bir müfettiş var okulumuzda, soruşturmalar devam ediyor. Benim kız öğrencilere lakayıt davrandığıma dair böyle bir iddia var. Böyle bir şey yok, ben 14 yıldır aynı okuldayım. Ben bu iddianın doğru olmadığını söylüyorum. Bunların iftira olduğunu biliyorum” dedi.

MÜDÜR: SORUŞTURMA YOK

Yine Z.G. hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi almak için aradığımız Okul Müdürü Mehmet Etik, böyle bir soruşturmanın dahi yürütülmediğini öne sürdü. Etik, “Nihayetinde iddiadır bu. İlgili öğretmen hakkında farklı soruşturma yapıldığından dolayı, muhtemelen iftira atılmıştır.

Müdürlüğümüze öyle bir şikayet ve benzeri ihbar ulaşmış değil. Biz de bu konuda hassasız. Bize de bu konuyla ilgili ne müfettiş gelmiştir, ne de süren bir soruşturma vardır. İnşallah asılsız bir haber yapmazsınız, kurumumuzu rencide eden bir şey yapmazsınız. Bize ne öğrencilerden, ne velilerden gelen bir ihbar, şikayet yok” dedi.

‘TACİZİN DUYULMASINI İSTEMİYORLAR’

Yaşananları gazetemize değerlendiren Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, “Okullara atanan yandaş sendikadan müdür ve müdür yardımcıları, taciz olaylarının kurum içinde çözülmesi ve duyulmaması için çaba içerisindeler. Sorumluların vakıfları ve cemaatleri ve bu tacizcileri korumak yerine gerekli önlemleri alıp bu yasadışı olan evlerin kapatılmasını istiyoruz. Eğitim Sen olarak bu tür olayların takipçisi olacağız” dedi. Verilen cezaların yetersiz olduğunu da söyleyen Özev, “Cezaların yetersiz olmasından dolayı bu olaylar artarak devam ediyor.Aileler çocuklarını güvende olmayan bir ortama göndermek zorunda kalıyor” diyerek bu tür durumlarda gereken en ağır cezanın verilmesi gerektiğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

Biz sınıfın gençleri tarihi yazan ve yazılanlarız

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ‘alaturka’ tarihi: Nükleer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...