30 Nisan 2016 00:52

Okmeydanı Hastanesi emekçileri Bakırköy’de olacak

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi emekçileri, 1 Mayıs’ta talepleriyle Bakırköy halk pazarında yapılacak kutlamada yer alacak.

Paylaş

Zülal  KOÇER
İstanbul

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi emekçileri, 1 Mayıs’ta talepleriyle Bakırköy halk pazarında yapılacak kutlamada yer alacak. Düşük ücretten fazla mesaiye, esnek çalışma koşullarından güvencesizliğe yaşadıkları sorunları gazetemize anlatan sağlık emekçileri, hastanenin taşeron işçileri taleplerini özgürce dile getirebilecekleri, savaşsız, sömürüzüz, iş cinayetlerinin yaşanmadığı, emeğin haklarının kazanıldığı güvenceli bir gelecek istediklerini dile getirdi.

Sokağa çıkmanın her gün biraz daha zorlaştığı korkunun arttığı bir atmosferde işçi-emekçilerin taleplerini dile getirebileceği kitlesel bir 1 Mayıs’ın ihtiyaç olduğunu ifade eden SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak “1 Mayıs’ın bu yıl Bakırköy’de kutlanması kararı sevindirici bir haber. Taksim’de yaşanan çatışmalar nedeniyle her geçen yıl işyerlerimizde katılım oranı azalmıştı” dedi. İçerde ve dışarıda süren savaşın ülkenin emekçilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Kavak “İşyerlerinde emekçiler yan yana duramıyorlar, etnik ve mezhepsel ayrımlarla bölünüyorlar. Kendi işyerimizde de bunu yaşıyoruz ne yazık ki. Bunların önüne geçebildiğimiz, bu parçalanmışlıkları ortadan kaldırdığımız ve herkesin aynı sorunları yaşadığını bilerek yanyana durduğumuz 1 Mayıs’lar örgütlememiz lazım” dedi.

İş cinayetlerine ve güvencesizliğe dikkat çeken SES İşyeri Temsilcisi Gülşah Aslanalper, “Devletin ciddi anlamda ihmalleri var. 1 Mayıs’ta öncelikli talebim iş güvenliği işçi sağlığı olacak” dedi. SES İşyeri Temsilcisi Necla Köse de sürekli fazla mesai yaptıklarını, ücretlerin yeterli olmadığını ve ücretlerde dengesizlik olduğunu söyledi. Sağlık emekçisi Şükran Tivsiz de 1 Mayıs’ta insanca bir yaşam ve haklarını isterken korkmadıkları bir ülke talebiyle  Bakırköy’de olacağını anlattı.

Hastanede taşeron işçisi olarak çalışan Muzaffer Mengü, 1 Mayıs’a insanca yaşayabilecekleri bir ücret talebiyle gideceğini söyledi. Mengü hükümetin “kadro müjdesi” açıklamalarına da tepkili: “Başbakan çıkıp bir açıklama yapıyor, insanlar seviniyor, sonra iki gün sonra kadronun içinin boş olduğunu görüyoruz” DİSK Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Ali Çakin de kadro sözünün aldatmaca olduğunu belirterek “Rasıl bir kadroysa atama yok, zam yok sözleşme yok sadece özel şirketlerle sözleşme yapılabiliyor. Eee zaten özel şirketlerle sözleşme yapılıyor. Daha da önemlisi emekçilerin geçmişe dönük bütün haklarını siliyorlar ve insanları sınava tabi ediyorlar. Bu hastanede temizlik firmasında 330 tane taşeron arkadaşımız var, çoğunun okuma yazması doğru düzgün yok peki ne yapacak bu arkadaşımız” diye tepkisini dile getirdi

Taşeron temizlik işçisi Gülseren Şenol her işi yapmaya mecbur bırakıldıklarını ifede ederek “Temizlikçi olarak çalışıyoruz ama bir tek ameliyata girmediğimiz kalıyor” dedi. Şenol taşeron sisteminin kaldırılmasını talep edeceklerini kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Sarayda iş cinayeti davası: Sorumlulara hapis yok

SONRAKİ HABER

Biz sınıfın gençleri tarihi yazan ve yazılanlarız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa