29 Nisan 2016 15:10

Çiğli'de işçiler, 1 Mayıs’ı Dostcam işçileriyle kutladı

İzmir, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde Dostcam, Schneider ve Totomak işçilerinin katılımı ile 1 Mayıs kutlandı.

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde Dostcam, Schneider ve Totomak işçilerinin katılımı ile 1 Mayıs kutlandı. 

Dostcam fabrikası önünde gerçekleştirilen kutlamaya işçiler pankart ve dövizlerle yürüyerek geldi. "Dostcam işçisi yalnız değildir" sloganları atan işçiler, “İnsanca çalışmak insanca yaşamak için yaşasın 1 Mayıs”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Birlik mücadele dayanışma” pankartları ile yürüdü. 

Dostcam fabrikası önünde konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Schneider İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, “Dostcam işçileri gibi mücadele etmeden, direnmeden, sendikalaşma başta olmak üzere haklar elde edilemiyor. Bunun için 1 Mayıs’ta kazanılmış haklarımızı vermemek için alanlarda olacağız” dedi.

Cam Keramik İs Kurucu Genel Başkanı Mehmet Turp, bugün Fransa’da işçiler ayakta, sermaye istiyor ki işçiler sendikalaşmasın haklarını alamasın. Bugün ne kadar kazanım varsa nedeni mücadeledir, 1 Mayıs’lardır. Bütünlüğümüzü ve beraberliğimizi 1 Mayıs alanlarına, mücadeleye taşıyalım” dedi.

Birleşik Metal İş Totomak İşyeri Baştemsilcisi Mehmet Elmas da “Bizler yapılan hak gasplarına karşı yılmadan alanlarda olacağız. Eğer güvenceli iş, gelecek, iyi çalışma koşulları istiyorsak alanlarda olmalıyız. Her zaman Dostcam’ın yanında olacağız” dedi. İşçiler hep birlikte “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarını attı. (İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Bianet ve TGS Toplu İş Sözleşmesi imzaladı

SONRAKİ HABER

Ahmet Davutoğlu'nun atama yetkisi elinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...