29 Nisan 2016 11:51

Eğitim Sen: Masum bir cami gezisi değil

Eğitim Sen, İstanbul’da 4-6 yaş arasındaki 2 bin çocuğun 'Namaz Şenliği' adı altında başörtüsü ve takke ile camiye götürülmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Eğitim Sen, İstanbul’da 4-6 yaş arasındaki 2 bin çocuğun “Namaz Şenliği” adı altında başörtüsü ve takke ile camiye götürülmesine tepki gösterdi. Soyut ve somut düşünce yetileri henüz gelişmemiş yaştaki çocuklar için bu tür gezilerin sakıncalı olacağına dikkat çeken Eğitim Sen, “Siyasi iktidar ve onun her türden uzantıları çocuklarımızdan elini çekmeli, inanç istismarı uygulamalarına derhal son verilmelidir” dedi.

İstanbul’da yaşları 4 ila 6 arasında değişen kız çocuklarının kırmızı başörtülü, erkek çocuklarının da takkeli olarak İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camisine götürülmesi tepki topladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen, “Bu durum, eğitim sistemini dini kurallara göre biçimlendirmeye çalışanların bunu yaparken hiçbir sınır ya da kural tanımadığını, oyun çağındaki çocukları dini ritüeller eşliğinde cami gezilerine götürmenin çocukların gelişimi açısından ciddi sakıncalar içerdiğini dikkate almadığını göstermektedir” değerlendirmesi yaptı.

Çocukların eğitiminden ve kişisel gelişiminden endişe duyan velilerin ve eğitimcilerin böyle etkinliklere onay vermemesi gerektiği belirtilen açıklamada, bu tür etkinliklerin kişilik sorunları doğurabileceğine değinildi.

Laiklik tartışmasının ülke gündemine girdiği günlerde ortaya çıkan bu etkinliğin çocukların yararına “Masum bir cami gezisi” olarak değerlendirilemeyeceği ifade edilen açıklamada, eğitim sisteminde “tek din, tek mezhep” yaklaşımına dayanan bütün uygulamalar sonlandırılması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, “Siyasi iktidar ve onun her türden uzantıları çocuklarımızdan elini çekmeli, inanç istismarı uygulamalarına derhal son verilmelidir” denildi.

İktidar eliyle yıllardır hayata geçirilen ve birbirinden ayrı olması gereken eğitim ve inanç alanlarının birbirine karışması sonucu sorunların ortaya çıkacağına da vurgu yapılan açıklamada, “Anasınıfı öğrencilerinin camiye götürülmesi basit bir ziyaret olmayıp, iktidarın kendi hedefleri doğrultusunda ‘dindar nesil yetiştirme’ uygulamalarından birisidir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tacize uğradığıma inandırmak için daha ne yapmam gerekiyor?

SONRAKİ HABER

‘Erken çocuk evliliğine izin’ AYM’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa