26 Nisan 2012 13:44

İMES’te işçiler 1 Mayıs’ı tartışıyor

İMES’te 1 Mayıs hazırlıkları hız kazandı.İMES’te işçiler çıkardıkları bildiri ve broşürlerle hem 1 Mayıs’ın tarihçesini hem de talepleriyle mitinge katılmak için çalışma sürdürüyorlar. İşçiler adına konuşan Hasan Ceylan, düşük ücretle çalışmaya karşı, işç

İMES’te işçiler 1 Mayıs’ı tartışıyor
Paylaş
İnan Dursun

İMES’te 1 Mayıs hazırlıkları hız kazandı.

İMES’te işçiler çıkardıkları bildiri ve broşürlerle hem 1 Mayıs’ın tarihçesini hem de talepleriyle mitinge katılmak için çalışma sürdürüyorlar. İşçiler adına konuşan Hasan Ceylan, düşük ücretle çalışmaya karşı, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması başta olmak üzere talepleriyle 1 Mayıs’a katılmak için çalışma sürdürdüklerini kaydetti.

Resmi tatil ilan edilmesine karşın 1 Mayıs’ta İMES’te çalışmanın olacağını belirten Ceylan,  patronların 1 Mayıs’ın kutlanmaması için bir günlük tatili bile kendilerine çok gördüğünü ifade etti.

Patronların bu tutumuna karşı sosyal tesislerde ve sabahları işe giriş yerlerinde arkadaşlarına ulaşıp 1 Mayıs’a çağrı yapmaya çalıştıklarını belirten Ceylan, “İşçiler için en anlamlı gün geliyor daha henüz bir sendika broşür bildiri dahi dağıtmadı. Zamanda gelmeyeceksiniz de ne zaman geleceksiniz” dedi.

Murat Ersin ise daha önce hiç 1 Mayıs mitingine katılmadığını, resmi tatil ilan edilmesine rağmen bu yıl da çalışmak zorunda kalacaklarını kaydetti.

Ömer Acar son 1 yılda 6 defa iş değiştirdiğini her çalıştığı yerin çalışma şartlarının çok ağır olduğunu, hükümetin hem çıkardığı yeni yasalarla hem de işçilere değer vermediğini belirtti. 1 Mayıs’a katılacağını belirten Acar, 1 Mayıs’a katılarak taleplerini ifade edeceğini ve bu gidişatın düzelmesi için örgütlenmek gerektiğini söyledi.

15 yıldır İMES’te çalıştığını belirten Sabri Vural, 1978 yılından beri her 1 Mayıs’a katıldığını söyledi. Sendikaların mevcut durumuna tepki gösteren Sabri Vural, “Eskiden sendikacılar ilçe ilçe, mahalle mahalle,fabrika fabrika olaşarak örgütlenmeye çalışıyorlardı. Şimdi ise büroda oturup işçinin kendilerine gelmesini bekliyorlar. Böyle sendikacılık yaparsan üye sayın her gün düşer ve örgütsüz toplum oluşur” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar şiddetsiz bir yaşam için alanlara çıkacak

SONRAKİ HABER

Aliağa’da demir-çelik işçileri 1 Mayıs’a katılmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...