29 Nisan 2016 10:41

Tireli öğretmenler: Laik eğitim mücadelesi sürecek

Eğitim Sen Tire Temsilciliği, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, 'Laiklik yeni anayasada olmamalıdır' sözleri ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Tire Temsilciliği, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” sözleri ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Temsilcilik adına açıklamayı okuyan Necmi Uçer, “Meclis Başkanı’nın sözleri, siyasi iktidarın 14 yıldır başta eğitim olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında oluşturmaya çalıştığı “tek din, tek mezhep” anlayışına dayalı toplum modelinin anlaşılması açısından ibret vericidir” dedi.

Uçer, ülkede işçi cinayetlerinden kadın katliamlarına, çocuk istismarlarından hırsızlığa, yağmaya ve talana kadar her türlü soruna karşı dinsel referansların kalkan edildiğini dile getirdi.

Uçer, Meclis Başkanı’nın açıklamalarının, mezhep çatışmalarına varabilecek, halkın farklı kesimlerini birbirine karşı kışkırtmanın somut ifadesi olduğunu belirtti.

Laiklik olmadan demokrasinin, bilimin, özgür yaşamın ve bilimsel eğitimin mümkün olmadığını vurgulayan Uçer, Eğitim Sen olarak, eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM başkanını istifaya davet ettiklerini belirtti.

“Hükümetin, tek tipçi tüm politikalarına karşı laik, eşit, özgür ve demokratik bir yaşam mücadelesindeki kararlılığımız ve ısrarımız sürecektir” dedi.

Eylemde, “Yaşasın laik yaşam mücadelemiz”, “Yaşasın laik eğitim mücadelemiz” sloganları atıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihaner'i gözaltına aldıran müdüre yakalama kararı

SONRAKİ HABER

Bursa'daki saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...