29 Nisan 2016 09:13

Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan kararı temyiz edecek

Charlie Hebdo'nun özel sayısına köşelerinde yer verdikleri için 2 yıl hapis cezası verilen Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya kararı temyiz edecek.

Paylaş

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun özel sayısının kapağına köşesinde yer verdikleri için ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırılan Cumhuriyet Gazetesi Yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karan, konuyla ilgili Twitter’dan yaptığı açıklamada; “İki yıllık hapis cezamız liberal faşistlerimize armağanımız olsun. Destek mesajları için toplu teşekkür. Daha temyizi var. Memleket kendini İslam sosuna bulamış faşistlere kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Çetinkaya ise “Kararı temyiz edeceğiz. Yargıtayın bu haksız ve hukuka aykırı kararı bozacağına inanıyorum” derken, bu kararın Türkiye’de ifade özgülüğü konusunda çok büyük bir sıkıntı olduğunu gösterdiğini, mahkemenin, ifade özgürlüğüne sahip çıkmak yerine; kendilerini halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmekten suçlu bulmasının trajikomik bir durum olduğunu belirtti. Çetinkaya şöyle dedi: “Şimdi gerekçeli kararı bekliyorum. Bakalım halkın hangi kesimini, hangi kesimine karşı kin ve düşmanlığa tahrik etmişiz. Benim köşemde dayanışma amacıyla yer verdiğim bir çizimin, kamu güvenliği açısından değil, benim ve gazetedeki arkadaşlarımın can güvenliği bakımından tehlike yarattığı açıktır. Telaşa ve korkuya gerek yoktur. İfade özgürlüğüne sahip çıkmaya devam” (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hatip Dicle: Bizim döneme benzemez, Kürtler kopuşa gider

SONRAKİ HABER

Kadere tutsak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...