29 Nisan 2016 00:31

Dersimli işçiler: Geleceğimiz için 1 Mayıs’a

Dersim’de 1 Mayıs, KESK, DİSK, ve Türk-İş’e bağlı sendikaların başvurusuyla Seyit Rıza Parkı’nda yapılacak olan mitingle kutlanacak.

Paylaş

Serpil BERK
Dersim

Dersim’de 1 Mayıs, KESK, DİSK, ve Türk-İş’e bağlı sendikaların başvurusuyla Seyit Rıza Parkı’nda yapılacak olan mitingle kutlanacak. Eski hastane önünde saat 10.30’da toplanacak olan kitle miting alanına yürüyecek.

Dersim’de gazetemize konuşan işçiler ve sendikacılar 1 Mayıs’ta sömürü ve savaş politikalarına karşı alanda olacaklarını söyledi. Geçtiğimiz dönemde sendikalaşma mücadelesi veren ve sosyal, ekonomik talepleri için 38 gün grev gerçekleştiren Aksa Enerji işçileri de 1 Mayıs’a katılacak. Enerji-Sen İşyeri Temsilcisi Gülşen Atmaca, 38 gün süren grevlerini ardından sendikalaştıklarını belirterek, “Örgütlü gücün karşısında hiçbir şeyin duramayacağını biz bu direnişle öğrenmiş olduk. Düne kadar bireysel gittiğimiz 1 Mayıs’a artık sendikamızla örgütlü bir şekilde katılacağız, taleplerimiz ile alanda olacağız” dedi. Taşeron çalışanlara müjde olarak duyurulan kadro yalanına ve kıdem tazminatlarına yönelik saldırılara da değinen  Atmaca, “Onların kadro yalanlarına ve taşeron köleliğine karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz, bu 1 Mayısa da taşeronun yasaklanmasına dair bir kampanya örgütleyerek gireceğiz” dedi. Bölge de çalışan işçiler olarak savaşın yakıcılığını her anlamda yaşadıklarını belirten Atmaca, “Her güne ölüm haberleri ile uyanmaktan yorulduk. AKP’nin savaş politikalarına karşı işçiler olarak halkların kardeşliği ve barışı haykıracağız. Tüm işçileri de Enerji-Sen olarak, yakıcı hale gelmiş savaş politikalarına ve giderek azgınlaşan emek sömürüsüne karşı 1 Mayıs’ta bulunduğumuz her yerde alanlarda olmaya çağırıyoruz” dedi.            

‘GELECEĞİMİZ İÇİN ALANDA OLACAĞIZ’

Dersim Belediyesinde çalışan Park ve Bahçe taşeron işçilerinden İnan Akbulut, “Devlet taşerona kadro sözü verdi. Ancak olumlu anlamda hiçbir adım atılmadı, verilen söz tutulmadı. Taşeron çalışmanın yasaklanmasını, bize verilen sözün tutulmasını istiyoruz” dedi. Sosyal ve ekonomik anlamda yaşadıkları her türlü emek sömürüsüne karşı ve özellikle son dönemdeki savaş ortamına karşı barış talepleri ile alanlarda olacaklarını belirten Akbulut tüm halkı da 1 Mayıs günü alanlarda olmaya çağırdı.

Yine Dersim Belediyesi Park ve Bahçe Taşeron İşçisi olan Çağdaş Ateş de devletin verdiği kadro sözüne inanmadıklarını verecekleri kadroların tüm haklarını erittiğini söyleyerek kıdem tazminatlarına dönük saldırılara karşı ve barış için alanlarda olacaklarını belirtti.

‘BİZLERİN BÜTÇESİNDEN KESİLİP SAVAŞA AYRILIYOR’

DİSK Genel- İş sendikası Dersim Şubesi Eş Başkanı Şükran Yılmaz işçi ve emekçilere dair saldırıların yoğunlaştığı bir süreçten geçerek 1 Mayıs’a gittiklerini belirterek, “Emek sömürüsünün yoğunlaştığı, kiralık işçi uygulamasıyla özel istihdam bürolarının kurulmaya çalışıldığı, kıdem tazminatının yok edilerek özel fonlara devredilmeye çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu 1 Mayıs tüm bu saldırılara cevap vermek açısından önemli” dedi. Dersimde yapılacak olan mitinge yoğun katılımın sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yılmaz, “2016 yılında savaşa ayrılan bütçe arttı. Savaşın faturası yine işçilere ve emekçilere kesiliyor. Savaşa karşı barış sesinin de 1 Mayıs alanında güçlü çıkması gerekiyor” dedi. Yılmaz, tüm Dersim halkını 1 Mayıs’ta birlikte yürümeye ve alanda olmaya çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da siyasi partilerden 1 Mayıs çağrıları

SONRAKİ HABER

Ankaralı sendikacılar: Taleplerimizle alanlarda olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...