28 Nisan 2016 18:33

Aydın'daki orman yangını saatler sonra kontrol altına alındı

Aydın'ın Efeler ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle zeytinlik alanda çıkan yangın saatlerce kontrol altına alınamadı.

Paylaş

Aydın'ın Efeler ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle zeytinlik alanda çıkan yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana da sıçrayan yangın için çevre illerden yardım istendi. Yangında yüzlerce zeytin ağacının yanı sıra 15 hektar ormanlık alanın da zarar gördüğü belirtildi.

Balıkköy yakınlarında saat 14.30 sıralarında zeytinlik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştirerek İkizdere Barajı'nın alt kısımlarına kadar ulaştı. Bölgeden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Dağlık alandaki yolların dar olması arazözlerin yangın alanına gitmesini zorlaştırdı. DSİ'ye ait iş makineleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinde yangına müdahalede bulundu. Yangının kontrol alınamaması üzerine çevre illerden yardım istendi.

Aydın, Denizli, İzmir ve Muğla'dan yaklaşık 50 arazözün çalışmaları sonucu yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında ilk belirlemelere göre yüzlerce zeytin ağacının yanında 15 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü detaylı incelemenin sabah yapılacağı öğrenildi. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Federal Mogul’da üretim tam gaz, ücretler adaletsiz

SONRAKİ HABER

Ebru Umar, Türkiye vatandaşlığından çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...