26 Nisan 2012 12:33

Vali'den anlamsız 1 Mayıs tehdidi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerin 1 Mayıs hazırlıklarına ilişkin sorularını yanıtladı.1 Mayıs’ın anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını önemsediklerini savunan Mutlu, “İstanbul’umuzla ilgili de 1 Mayıs kutlamalarının genelde talep edildiği yer Taksim Meydanıdır, bu konuyla ilgili olarak da gerekli izni vereceğiz” di

Vali'den anlamsız 1 Mayıs tehdidi
Paylaş

1 Mayıs’ın anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını önemsediklerini savunan Mutlu, “İstanbul’umuzla ilgili de 1 Mayıs kutlamalarının genelde talep edildiği yer Taksim Meydanıdır, bu konuyla ilgili olarak da gerekli izni vereceğiz” diye konuştu.

Mutlu, konuşmasının devamında “Yalnız şunu özellikle belirtiyorum, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanında emekçilerimizin ve işçi kardeşlerimizin bu özel gününde, Taksim Meydanında milletimizin üzüntüsüne sebebiyet verecek, milli hassasiyetlerimizi rencide edecek, Taksim’de anıt çevresinde ve anıtta birtakım olumsuz ve bizleri rahatsız edecek görüntüler verildiği takdirde, bundan sonra açık söylüyorum, Taksim’de kutlama konusunda yeni bir karar alabilirim. Yanlış bir hareketi, bir saygısızlığı, münferit kişilerin dahi saygısızlık yaptığını görürsem, bundan sonrasıyla ilgili bu tedbirleri almayan ve bana müracaat eden ilgililer nezdinde hem işlem yaparım”dedi.

Mutlu, “Aldığımız güvenlik tedbirlerine, koruma tedbirlerine karşılık meydanda en ufak bir sıkıntı yaşanırsa, Taksim dışında başka yerlere izin vermeye başlarım. Bir daha Taksim’e de karşılığı ne olursa olsun izin vermem” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye halkları ve emekçiler savaşa izin vermeyecek

SONRAKİ HABER

28 Şubat soruşturmasında 10 kişiye tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...