28 Nisan 2016 15:04

Adana’da 'Emeğin ortak talepleriyle 1 Mayıs'a' çağrısı

Adana'da 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs kutlamasına çağrı yapmak için İnönü Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Adana'da 1 Mayıs Tertip Komitesi 1 Mayıs’a çağrı yapmak için basın açıklaması gerçekleştirdi. İnönü Parkı’nda gerçekleşen açıklamanın ardından şehir merkezinde bildiri dağıtan sendika temsilcileri Adana halkını 1 Mayıs’a çağırdı. Açıklamaya KESK’e bağlı sendikalar, TÜMTİS, Alevi Dernekleri ve çeşitli siyasi partiler katıldı. Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Gülşen Topal okudu. İş güvencelerinin ellerinden alınmasına karşı emek, barış demokrasi için alanlarda olacaklarını ifade eden Topal, bir yandan kiralık işçilik adı altında kölelik düzeni getirilirken 657 sayılı kanunda değişiklikle iş güvencelerinin ortadan kaldırılmak istendiğini ifade etti.

SAVAŞLARDA İŞÇİLER, EMEKÇİLER ÖLÜYOR

Evden çalışma, tele çalışma ve esnek çalışma gibi adlar altında kadın emeğinin değersizleştirilmeye çalışıldığını dile getiren Topal, “Kadınlar toplumsal yaşamdan uzaklaştırılıyor, eve hapis edilerek çalıştırılmak isteniyor” dedi. Savaşlarda işçilerin ve emekçilerin öldüğünü ifade eden Topal, hükümetin kendine güç devşirmek için kullanmak istediği tabutların yalnızca yoksulların evine girdiğini kaydetti. Emeğin ortak talepleri etrafında 1 Mayıs meydanlarında buluşacaklarını söyleyen Topal, emek, demokrasi ve barış için tüm halkı 1 Mayıs’a çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de 4 DHF’li tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bursa’da sendikalar saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa