28 Nisan 2016 12:16

Halaya ‘Zina’ diyen öğretmene ödül gibi tayin

Halk oyunları için “Zina” değerlendirmesi yapan Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, başka bir okula yine aynı görevle atandı.

Paylaş

Malatya’da Gazi Anadolu Lisesinde, halk oyunları için “Zina” değerlendirmesi yapan Okul Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, başka bir okula yine müdür yardımcısı olarak atandı. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bu müdür yardımcısını daha merkezde bir okula müdür yardımcısı yapmışlar. Yani terfi ettirmişler. Yazıklar olsun” dedi.

Turan, sosyal medya hesabında, “Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında ‘Halt’ oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin diz dize göz göze sarmaş dolaş halk oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen baba, buna izin verir mi? İslam da ki zina mevzusunu iyi okumalı ey ana babalar” yazısını paylaşmıştı. Bu paylaşımın ardından tepkiler alan Nevzat Turan hakkında, idari soruşturma başlatılmıştı. Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, idari tedbir olarak Nevzat Turan’ın, Yeşilyurt ilçesinde başka bir okula yine Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. (Malatya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hatice Çelik için anma: Kadınları cezasızlık öldürüyor

SONRAKİ HABER

Erken evliliğe izne topluluk davası yarın görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...