28 Nisan 2016 12:03

Hatice Çelik için anma: Kadınları cezasızlık öldürüyor

İstanbul Bayrampaşa'da kocasının üzerine bıçakla yürümesi üzerine 3. kattan düşerek ölen hemşire Hatice Çelik için arkadaşları anma yaptı

Paylaş

İstanbul Bayrampaşa’da kocasının bıçakla üzerine yürümesi sonucunda 3. katın balkonundan düşerek ağır yaralanan hemşire Hatice Çelik yaşam mücadelesini kaybetti.

12 Nisan  gecesi, İstanbul Bayrampaşa’da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 13 yıldır hemşire olarak çalışan 1 çocuk annesi Hatice Çelik, koruma kararı olan ve boşanmak istediği eşi Mehmet Çelik’in bıçakla üzerine yürümesi sonucunda 3. katın balkonundan düşerek ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Bezm-i Alem Vakıf Gureba Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 15 gün yaşam mücadelesi veren Çelik, önceki gün yaşamını kaybetti. 

Çelik için 13 yıldır çalıştığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekimlik önünde arkadaşları tarafından anma gerçekleştirildi. Çelik’in cenazesi Zincirlikuyu’dan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Burada çok sayıda hastane çalışanı tarafından karşılanan cenaze daha sonra defin için Mersin’e gönderilmek üzere yola çıktı.  

Gazetemize konuşan Hatice Çelik’in de üyesi olduğu SES Şişli Şube Başkanı ve Çelik’in meslektaşı Fadime Kavak, Çelik’in eşiyle uzun süredir sorun yaşadığını, eşinden şiddet gördüğüne dair emniyete başvurduğunu, en son koruma talep etmek için gittiğini ancak çok sıra olduğu ve kendisi de işten çıktığı için yorgun olması nedeniyle koruma talebi dilekçesini veremediğini söyleyerek, “Dilekçe öldürüldüğü zaman çantasında duruyordu hâlâ” dedi. Kavak, “Arkadaşımız uzun süredir boşanmak istiyordu ancak çocuğunun büyümesini bekliyormuş. Yine çocuğu İstanbul’da daha iyi eğitim alır diye istanbul’da kalmış” şeklinde konuştu. 

Kavak, “Türkiye’de kadına yonelik şiddet, taciz, tecavüz azalmadan devam ediyor. Bunun en büyük sebebi cezasızlık. Her seferinde şiddete uğrayan kadın kendini savunmak zorunda bırakılıyor, kadın suçsuzluğunu ispat etmeye çalışıyor mahkemelerde” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Basın-İş’ten 1 Mayıs çağrısı

SONRAKİ HABER

Halaya ‘Zina’ diyen öğretmene ödül gibi tayin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...